Ga naar de inhoud

Niet op het WK en nu gaat Italië voor het eerst sinds 1960 onderuit tegen Oostenrijk

 zo 20 november 2022 22:58
Alaba maakte de 2-0.

De Italiaanse nationale ploeg houdt zich bij gebrek aan een WK-ticket bezig met oefeninterlands. Maar ook dat zorgde niet voor een vertrouwensboost want de Squadra Azzura verloor met 2-0 van Oostenrijk. David Alaba blonk uit met een heerlijke knal. Het was al van 1960 geleden dat Oostenrijk nog eens kon winnen tegen de Italianen.

Doelpunten

 

6' Schlager 1-0

35' Alaba 2-0

De Italianen van Roberto Mancini beleven niet hun beste jaar. In de play-offs richting het WK werden ze gewipt door Noord-Macedonië en nu sluiten ze 2022 ook nog eens af met een nieuwe nederlaag.

 

Tegen Oostenrijk moest Donnarumma zich al vroeg omdraaien. Schlager kon na een pass van Arnautovic de score openen na amper zes minuten. En de doelman van PSG moest zich voor de rust nog eens gewonnen geven. Hij kon niets beginnen tegen een staalharde vrije trap van Alaba.

 

De Italianen maakten eigenlijk nooit aanspraak op een aansluitingstreffer en verloren zo voor het eerst sinds 1960 nog eens een interland tegen Oostenrijk. Beide landen speelden in al die jaren 14 keer tegen elkaar.

 

België is gewaarschuwd, Oostenrijk zit in de EK-kwalificatiegroep van de Rode Duivels. 

Bekijk de knal van David Alaba (2-0)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.