Ga naar de inhoud

Surprise van Stijnen, United-talent en club die niet wil promoveren: de 5 opvallendste bekerverhalen

De beker is een garantie op goeie verhalen. Onbeminde amateurclubs, reünies tussen oude bekenden en vergeten talenten. Voor u verzameld: vijf zaken om straks naar uit te kijken.

Lokeren-Temse: mijmerend naar betere tijden

Zal Daknam nog eens daveren zoals in de hoogdagen? Exact tien jaar na het eerste van twee bekersprookjes hebben ze in Lokeren veel meegemaakt.

 

De degradatie, vervolgens de overnamesoap met Roger Lambrecht, dan het faillissement.

 

Na een eerste flirt met Hamme ging uiteindelijk Temse in op de avances van Lokeren voor een fusie. De club ging verder onder de naam KSC Lokeren-Temse in tweede amateur, waar het momenteel zesde staat. 

 

Onder meer het logo doet nog mijmeren over het vroegere Sporting Lokeren.

 

Trainer is oude bekende Hans Cornelis (ex-Club, Genk en Lokeren). De voorzitter heet Hans Van Duysenis, kleinzoon van de eerste voorzitter van Sporting Lokeren.

Thes Sport: de club die niet wil promoveren

Zonder profs is 't ook plezant. Thes Sport is al jaren een van de beste Belgische amateurclubs, maar wil ondanks de successen niet promoveren naar 1B.

 

"Wij hebben geen geld, maar ook geen schulden", klinkt het. Bij promotie zou er namelijk flink geïnvesteerd moeten worden in de infrastructuur.

 

Sportief zou de stap voor Thes Sport misschien minder groot zijn. Met Thibeau Swinnen, Laurens Vermijl en Adriano Bertaccini lopen er enkele voormalige jeugdproducten van Racing Genk rond.


Ook Sam Vanaken - oudere broer van Rode Duivel Hans - is een opvallende naam in de selectie.

 

Marnick Vermijl doet misschien eveneens een belletje rinkelen. De flankverdediger speelde ooit twee matchen voor het grote Manchester United.

Herkent u ze allemaal? Marnick Vermijl (centraal in de onderste rij) bij de nationale beloften.

Stijn Stijnen belooft verrassing aan zijn Club Brugge

Snij hem open en hij bloedt nog steeds blauw-zwart. Stijn Stijnen verwelkomt straks als trainer van Patro Eisden zijn Club Brugge.

 

De doelman stond elf jaar onder de lat op Jan Breydel, maar moest via een achterdeurtje vertrekken na een internetschandaal. Stijnen zou onder een schuilnaam een lastercampagne tegen ploegmaats en bestuursleden gevoerd hebben.

 

Een einde in mineur, want de ex-Rode Duivel kon zo nooit afscheid nemen van Club Brugge. Woensdagavond hoopt hij dat goed te maken: "De fans hebben mij altijd door dik en dun gesteund", vertelde Stijnen dit weekend bij ATV. "Ik heb iets in petto om hen te bedanken. Jullie zullen wel zien wat het zal zijn."

 

Nog dit: Patro Eisden - momenteel 3e in eerste amateur - is al een tijdje niet meer in handen van de flamboyante Hollands-Iraanse zakenman Salar Azimi.

 

Het Amerikaanse Common Group is nu hoofdaandeelhouder.

Antwerp moet zijn oude God vrezen

Ook Antwerp kijkt vanavond een oude bekende in de ogen. Alleen moeten ze die wel degelijk nog vrezen op het veld. Ene Dieumerci Mbokani tekende enkele weken geleden een contract bij SK Beveren. 

 

De voormalige Gouden Schoen, die 3 seizoenen op de Bosuil speelde, miste zijn rentree in België allerminst.

Door twee goals in vier matchen - waaronder een pareltje bij zijn debuut - staat Beveren aan kop in tweede klasse. Zou Mark van Bommel de reputatie van de Congolees kennen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meux is de grote onbekende

Ieder jaar is er wel één grote onbekende. Dit jaar doet de Waalse amateurploeg Meux bij velen de wenkbrauwen fronsen. De club uit het dorpje tussen Namen en Waver staat voor het eerst in zijn geschiedenis tegenover een eersteklasser.

 

Ongeveer de helft van de 2.100 inwoners zakt straks overigens met gratis bussen af naar Stayen. Toch hadden ze bij Meux stiekem veel liever een échte topaffiche tegen Anderlecht of Club Brugge gezien.

 

Leuk wist-je-datje: de club werd in 1946 opgericht door enkele vrienden die het beu waren om 6 kilometer door de regen naar het dichtstbijzijnde voetbalveld te moeten wandelen.