Ga naar de inhoud

Vanaf vanavond weer bekervoetbal: dit zijn de affiches van de 1/16e finales van de Croky Cup

 di 8 november 2022 15:26
De eersteklassers mengen zich in het bekervoetbal.

Vanaf vanavond staat er weer bekervoetbal op het programma. In de 1/16e finales van de Croky Cup komen de eersteklassers mee strijden. Hieronder vindt u alle bekerwedstrijden van deze week.

Het Belgische voetbal maakt zich op voor de traditioneel drukste voetbalavonden van het jaar, wanneer van dinsdag tot donderdag alle zestiende finales in de Croky Cup op het programma staan en de clubs uit 1A - op enkele uitzonderingen na - ploegen uit de lagere reeksen bekampen.

Dinsdag: o.a. Standard en OHL

Dinsdag staan vier wedstrijden op de agenda. Omdat er dit seizoen achttien ploegen in de Jupiler Pro League uitkomen, zijn confrontaties tussen eersteklassers niet uitgesloten. Zo trappen rode lantaarn Seraing en Charleroi de zestiende finales dinsdag (19u30) in het Pairaystadion op gang. 


Tweedeklasser Deinze ontvangt AS Eupen (20u) en ook Standard moet naar Denderleeuw voor een duel met een team uit de Challenger Pro League, Dender (20u30). 


Oud-Heverlee Leuven maakt de verplaatsing naar Boussu in de  Borinage en neemt het op tegen de ambitieuze eerstenationaler Francs Borains (20u30), met onder meer Teddy Chevalier (ex-Zulte Waregem en -KV Kortrijk) in de rangen.  

Standard moet dinsdagavond naar Dender.

Woensdag: o.a. Gent, Brugge en Genk

Woensdag volgt het zwaartepunt met negen duels, waarvan er vijf om 20 uur starten. Union stapt de bus op naar Cappellen, dat in de bovenste regionen van zijn reeks in de tweede afdeling speelt. 


Zulte Waregem trekt naar Lommel (Challenger Pro League), KV Mechelen naar Lokeren-Temse (2e afdeling). Cercle Brugge ontvangt Beerschot (Challenger Pro League) en KV Oostende reist naar Tessenderlo om Thes Sport (1e nationale) in de ogen te kijken. 


Bekerhouder AA Gent moet om 20u30 aan de bak bij Dessel Sport, dat voorlopig in de kelder staat in eerste nationale. Westerlo en Genk bekampen elkaar op hetzelfde moment in het tweede en laatste duel onder eersteklassers en Sint-Truiden ontvangt het Naamse Meux uit de tweede afdeling. 


Club Brugge staat voor het laatste duel van woensdag (20u45) voor de verraderlijke verplaatsing naar Patro Eisden Maasmechelen. Extra pigment: coach van de ambitieuze eerstenationaler is Stijn Stijnen, tijdens zijn actieve loopbaan jarenlang vaste man tussen de palen bij blauw-zwart. 

Onuachu neemt het met Genk op tegen Westerlo.

Donderdag: Anderlecht, Antwerp en Kortrijk

Donderdag valt het doek met de laatste drie zestiende finales. Antwerp maakt de korte trip naar Beveren (20u), samen met RWDM de leider in de Challenger Pro League. De Brusselaars ontvangen KV Kortrijk (20u). RSC Anderlecht kan tot slot maar beter bij de les zijn, wil het op het Lisp niet in de val van Lierse (Challenger Pro League) lopen. U kan die wedstrijd overigens live op Canvas volgen om 20u45.

Anderlecht moet gaan winnen op het veld van Lierse.
Gerelateerd: