19. Velkovski 17. Thorisson
22. Lopes Da Silva 40. Sebaoui
36. Ueda 66. Konstantopoulos

Trainer: Miron Muslic Trainer: Andreas Wieland

Cercle Brugge gaat dankzij dubbele blitzstart vlot voorbij Beerschot naar de 1/8e finales

wo 9 november 2022 21:54
3-1
  1. 19' - Geel - Abu Francis
  2. 26' - Geel - Boris Popovic
  3. 41' - Geel - Thibaud Verlinden
  4. 43' - Doelpunt - Thibaud Verlinden (1 - 1)
  1. 47' - Doelpunt - Ayase Ueda (2 - 1)
  2. 58' - Verv. Thibaud Verlinden door Robbe Quirynen
  3. 63' - Verv. Thibo Somers door Robbe Decostere
Croky Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:01
43'
Thibaud Verlinden
1 - 1
43'
47'
Ayase Ueda
47'
Ayase Ueda
2 - 1

Twee keer het gaspedaal induwen, dat bleek voldoende voor Cercle Brugge om Beerschot uit de beker te knikkeren. De thuisploeg liet de bezoekers na een droomstart wel terug in de wedstrijd en zelfs langszij komen, maar met twee goals kort na rust trok Cercle het laken toch weer naar zich toe.

Doelpunten:

• 4' Denkey 1-0
  • 44' Verlinden 1-1
  • 48' Ueda 2-1
  • 51' Denkey 3-1

Cercle Brugge - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Cercle begint met drie frisse krachten aan de tweede helft en dat zorgt meteen voor een kwaliteitsinjectie. Ueda heeft geen inlooptijd nodig en treft bij zijn eerste baltoetsen meteen raak. Nog geen vijf minuten later beslist Denkey de wedstrijd met zijn tweede van de avond.

• Man van de match: In de competitie kon hij de voorbije 4 wedstrijden niet scoren, maar vanavond vond Kévin Denkey wel opnieuw de weg naar doel. Twee keer zelfs en daarmee had de Togolees een belangrijk aandeel in de kwalificatie van Cercle Brugge.

• Opvallend: Beerschot heeft de voorbije jaren weinig plezier beleefd aan de confrontaties met Cercle Brugge. Vorig seizoen bleef het in 1A met 0 op 6 achter tegen de vereniging en het jaar voordien kon het slechts één puntje puren uit de onderlinge duels.

Cercle geeft match uit handen na droomstart

Met vier overwinningen in zijn laatste vijf wedstrijden had Cercle Brugge het momentum aan zijn kant en de vereniging trok die lijn gewoon door tegen Beerschot. Bij de eerste voldragen aanval na amper 4 minuten was het al raak. Vanuit een scherpe hoek bezorgde Denkey de thuisploeg een droomstart.

Cercle dus al vroeg op rozen, maar in plaats van door te duwen liet de vereniging zich in slaap wiegen. Beerschot knokte zich op kousenvoeten weer in de wedstrijd, met dank aan Thibo en Thibaud. Baeten en Verlinden waren de uitblinkers in de eerste helft, maar hun acties leverden aanvankelijk niks op.

Tot het kort voor de rust dan toch lukte voor de bezoekers. Verlinden, zoon van ex-doelman Dany, pakte uit met een knappe individuele actie en plaatste de bal buiten het bereik van Warleson: 1-1.

Kwaliteitsinjectie van Muslic maakt het verschil

Het inspireerde Cercle-trainer Miron Muslic tot een driedubbele wissel tijdens de rust. De inbreng van Ueda, Hotic en Velkovski zorgde meteen voor een kwaliteitsinjectie. Cercle herhaalde zijn blitzstart uit de eerste helft en deed er zelfs een schepje bovenop, met twee goals in nog geen vijf minuten.

Ueda verzilverde meteen zijn eerste baltoetsen met een overhoeks schot, doelman Lathouwers had geen verhaal. Kort daarna bleef de bal voor doel hangen na een hoekschop van die andere invaller, Hotic, en Denkey werkte van dichtbij zijn tweede van de avond binnen: 3-1.

Cercle hield de regie nu wel in handen, bij Beerschot was de adem afgesneden na de dubbele opdoffer. Cercle stoot zo net als vorig seizoen door naar de 1/8e finales van de beker, Beerschot kan zich volop concentreren op de terugkeer naar 1A.

Van der Bruggen: "Al bij al een verdiende bekerzege"

Hannes Van der Bruggen mocht eindelijk nog eens in de basis starten bij Cercle Brugge. "We hebben twee gezichten getoond. In de eerste helft startten we heel goed, maar onze pressing zat niet zo goed. Daardoor werd er achteraan vaak één op één gespeeld en kwamen we soms in gevaarlijke situaties. Op één van die fases scoren zij ook. Tijdens de rust hebben we dat wat bijgesteld."

Cercle begon met vijf wissels aan de wedstrijd. Naast Van der Bruggen kregen ook doelman Warleson, Francis, Gboho en Kehrer hun kans. "Het was niet makkelijk voor de jongens die de eerste helft aangepakt hebben. Het was de eerste wedstrijd dat zij in ons systeem speelden. In balbezit hebben ze het goed gedaan, maar in balverlies waren er enkele zaken die beter konden. Met Ayese (Ueda, red.) en Dino (Hotic, red.) zag je wel spelers die dat elke week gewoon zijn. Maar al bij al is het een verdiende bekerzege."

De driedubbele wissel tijdens de rust maakte het verschil voor Cercle. "Het is positief dat er zoveel impact is van Ayase, Dino en Dimi (Velkovski, red.). We houden een goed gevoel over aan deze wedstrijd."

90' tweede helft
90'

Het laatste fluitsignaal weerklinkt in het Jan Breydelstadion. Cercle stoot dankzij een 3-1-overwinning tegen Beerschot door naar de 1/8e finales van de beker. Ueda zorgde meteen na de rust voor de 2-1 en kort daarna besliste Denkey de wedstrijd met zijn tweede van de avond.

78'

Geel voor Abdullahi

Abdullahi laat zich meteen opmerken, al had hij dat wellicht liever op een andere wijze gedaan. Zijn overtreding op Francis levert hem meteen geel op.

77'

Ook bij Beerschot komt er met Abdullahi nog een frisse kracht tussen de lijnen. Voor Rigo is de match voorbij.

75'

Thorisson probeert het van ver

Beerschot lijkt een vogel voor de kat, al kan één goal de ploeg wel weer in de wedstrijd brengen. Thorisson probeert het met een verre knal, maar zijn schot kent geen succes. Bij Cercle wordt intussen nog eens gewisseld. Matchwinnaar Denkey wordt vervangen door Lopes Da Silva.

70'

Cercle controleert de wedstrijd. Muslic heeft tijdens de rust een kwaliteitsinjectie doorgevoerd en dat heeft geleid tot de 3-1. Het heeft Beerschot toch de adem afgesneden.

Johan De Caluwé op Radio 1
65'

Vaca wordt bij Beerschot naar de kant gehaald. Petkevicius is zijn vervanger.

64'

Ueda niet gekadreerd

Cercle heeft zijn schaapjes op het droge en dringt niet al te fel meer aan. De thuisploeg komt nu toch nog eens opzetten. Denkey legt goed af voor Ueda, maar die kan zijn poging niet kadreren.

63'
60'

De zege lijkt binnen voor Cercle

59'

Ook bij Cercle wordt nog eens gewisseld. Decostere wordt in de strijd gegooid, Somers mag gaan rusten.

56'

Drie frisse krachten bij Beerschot

Andreas Wieland grijpt in bij Beerschot. Hij haalt Koshi, Verlinden en Baeten naar de kant voor Thorisson, Sebaoui en Quirynen.

50'

Bij Cercle is het tempo met een ruk de hoogte ingegaan. Ik kan me voorstellen dat Muslic een donderspeech gegeven heeft tijdens de rust.

47'
2-1
Ayase Ueda
46'

Denkey met zijn tweede van de avond!

Cercle stoomt meteen door! Bij Beerschot krijgen ze de bal niet weggewerkt na een hoekschop van Hotic. Na wat geharrewar valt de bal voor de voeten van Denkey en die treft van dichtbij raak. Twee goals in vijf minuten, wat een start van Cercle!

43'

Opnieuw blitzstart van Cercle!

Onwaarschijnlijk, Cercle treft net als in de eerste helft al vroeg raak. De pas ingevallen Ueda verzilvert meteen zijn eerste baltoetsen met een overhoeks schot. Doelman Lathouwers heeft geen verhaal.