Corryn Krasniqi
Barry Da Costa
  Frey

Trainer: Wim De Decker Trainer: Mark van Bommel

BEKIJK: Antwerp komt met schrik vrij tegen SK Beveren na vroege rode kaart en penaltyreeks

do 10 november 2022 22:42
einde (pen.)
22-24
  1. 12' - Geel - Aleksandar Vukotic
  2. 12' - Rood - Vincent Janssen
  3. 45+1' - Doelpunt - Calvin Stengs (0 - 1)
  1. 47' - Verv. Lucas Ribeiro Costa door Thierno Barry
  2. 80' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 1)
    1. 120+1' - Geel - Laurit Krasniqi
    Croky Cup - speeldag 1 - 10/11/22 - 20:04
    45+1'
    Calvin Stengs
    0 - 1
    45+1'
    80'
    Dieumerci Mbokani
    80'
    2 - 1

Het scheelde niet veel, maar Antwerp bekert verder. Op het veld van SK Beveren stond het al snel met z'n tienen na een opstoot en rode kaart voor Janssen. Na een late gelijkmaker en penalty's (2-4) kwamen de bezoekers met de schrik vrij.

Doelpunten:

• 45' Stengs 0-1
    • 66' Mbokani 1-1
    • 79' Mbokani 2-1
    • 85' Tshimanga 2-2 (own)
    • penalty's: 2-4

SK Beveren - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Met twee doelpunten brengt Dieumerci Mbokani zijn ex-club op de rand van de uitschakeling, maar Antwerp ontsnapt dankzij een ongelukkige owngoal van Tshimanga in de slotfase. Na bloedeloze verlengingen maken de bezoekers het verschil in de strafschoppenreeks.

• Van held naar antiheld: Dieumerci Mbokani leek met twee doelpunten in de tweede helft de matchwinnaar te worden voor SK Beveren, maar het draaide anders uit. Na de mislukte panenka van Hoggas ging ook hij als tweede strafschoppennemer bij Beveren de mist met een wilde knal.

• Opvallend: Het ging niet zonder slag of stoot, maar Antwerp zet wel zijn zegereeks tegen Beveren voort. The Great Old trekt voor de vijfde keer op rij aan het langste eind in de onderlinge confrontaties. Voor de laatste Beverse overwinning tegen Antwerp moeten we al terug naar 15 december 2018.

Vroege rode kaart brengt Antwerp niet uit evenwicht

Een rode kaart na 10 minuten, veel slechter kon deze bekerwedstrijd niet beginnen voor Antwerp. Janssen werd neergehaald door Vukotic en revancheerde zich daarbij met een slaande beweging naar de Serviër. Scheidsrechter Wesli De Cremer was onverbiddelijk en stuurde de Nederlander meteen weg, voor Vukotic bleef het bij geel.

Ondanks die vroege opdoffer kwamen de bezoekers kort daarna bijzonder dicht bij de openingsgoal. Na een één-twee met Stengs stond Scott plots oog in oog met Reus, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. Pas op het halfuur kwam Antwerp nog eens piepen na een splijtende pass van Vermeeren, maar ook Bataille faalde in de afwerking.

Beveren kon te weinig profiteren van de numerieke meerderheid. Mbokani en Ismaheel zorgden voor schaarse dreiging, maar kregen hun schoten niet binnen het doelkader. Kort voor de rust volgde de koude douche voor de thuisploeg. Stengs wurmde zich een weg in de zestien en werkte de bal half struikelend in doel: 0-1.

Antwerp ontsnapt aan uitschakeling en heerst in penaltyreeks

Ook in de tweede helft leverde het extra mannetje Beveren aanvankelijk weinig op, al speelde de thuisploeg wel met meer tempo en drang naar voren. Op het uur betaalde dat zich uit. De bal landde voor de voeten van Mbokani en die kende geen genade met zijn ex-club: 1-1.

Beveren rook zijn kans en sloeg tien minuten voor het einde weer toe. De Laet kon een voorzet niet goed wegwerken en Mbokani was er als de kippen bij om de thuisploeg met zijn tweede van de avond op voorsprong te brengen.

Het leek de doodsteek voor het tienkoppige Antwerp, maar vijf minuten voor het einde sleepten de bezoekers alsnog verlengingen uit de brand. De Beverse defensie verkeek zich op een voorzet van Yusuf en Tshimanga werkte de bal ongelukkig in eigen doel: 2-2.

De verlengingen bleken een maat voor niks, Antwerp hield ondanks de numerieke minderheid stand en dus moesten penalty's voor de beslissing zorgen. Voor Beveren begonnen die dramatisch met een mislukte panenka van Hoggas en Mbokani die hoog over besloot. Antwerp bleef daarentegen foutloos en stoot zo door naar de 1/8e finales.

Stengs: "Niet gepland dat het zo zou gaan"

Calvin Stengs koos een belangrijk moment om zijn eerste voor Antwerp te maken en besefte dat zijn ploeg ontsnapt was aan de uitschakeling. "Die rode kaart was een beetje ongelukkig, dan weet je dat het een zware wedstrijd wordt."

"Gelukkig kwamen we voor de rust op voorsprong. Het was een beetje een gelukkige goal van mezelf, maar het is natuurlijk wel fijn als je dan met 10 man op voorsprong komt."

"We hebben het in het algemeen goed gedaan. We stonden compact, we hebben goed verdedigd. Volgens mij was de 2-1 buitenspel en daarnaast hebben we weinig weggegeven. Ik vond dat we met 10 best nog veel controle hadden en ook konden voetballen."

"In de tweede helft ging Beveren wat hoger druk zetten en speelden wij wat sneller de lange bal. Het belangrijkste was dat wij door zouden gaan, maar we hadden niet gepland dat het zo zou gaan."