Ga naar de inhoud

Halve finales WK padel zijn logisch eindstation voor Belgen tegen grootmacht Spanje

 vr 4 november 2022 12:55
De Spaanse vrouwen waren te sterk voor de Belgen.

De Belgische vrouwen hebben geen vervolg kunnen breien aan hun stunt tegen Frankrijk. Spanje, een grootmacht in het padel, was in twee matchen duidelijk te sterk in de halve finales. De Belgen spelen morgen wel nog voor het brons.

"We zullen opnieuw met de voetjes op de grond gezet worden. Ze zijn zo goed en spelen al veel langer dan wij. Dat verschil zullen we wel merken. We moeten er vooral van genieten."

 

Elyne Boeykens wist op voorhand dat een stunt tegen Spanje nagenoeg onmogelijk was. Aan de zijde van Elizabeth Wyckaert hield ze in het begin wel gelijke tred met het Spaanse duo Las Heras/Virseda. Maar lang konden ze het niet volhouden: 6-2, 6-0.

 

Ook Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach waren niet opgewassen tegen de Spaanse wervelwind. Gonzalez en Ortega dreigden met dubbele 6-0-cijfers het verschil pijnlijk duidelijk te maken, maar het Belgische duo kon op het einde nog de eer redden.

 

De nederlaag komt niet onverwacht voor het Belgische vrouwenteam, de halve finale op het WK was al een bonus. Zaterdag strijden ze voor de derde plek op het WK.

Gerelateerd: