Ga naar de inhoud

Belgische vrouwen bereiken halve finales WK padel, mannen sneuvelen tegen Frankrijk

De vreugde was groot bij de Belgische padelvrouwen.

Op het WK padel in Dubai blijft het sprookje van de Belgische vrouwen duren. In de kwartfinales versloeg België Frankrijk met 2-1. De Belgische mannen konden dat voorbeeld niet volgen en verloren met 2-1 tegen Frankrijk.

België werd tweede in de groepsfase en kreeg met Frankrijk een groepswinnaar tegenover zich in de kwartfinales.

 

Het begin tegen Frankrijk was nochtans niet rooskleurig voor de Belgen, want Laura Bernard en Michelle Van Mol openden met een duidelijke nederlaag tegen Léa Godallier en Lucile Pothier: 6-1 en 6-2.

An-Sophie Mestach en Helena Wyckaert brachten de stand daarna weer in evenwicht. Ze versloegen Alix Collombin en Charlotte Soubrie met 6-3, 6-7 (5/7) en 6-4.

 

In het beslissende derde duel stelden Elyne Boeykens en Dorien Cuypers het ticket voor de halve finales veilig door Amélie Detrivière en Melissa Martin te kloppen met 6-4, 5-7 en 6-3.

Herbekijk de zege van de Belgische vrouwen tegen Frankrijk

Belgische mannen sneuvelen in kwartfinales

De Belgische mannen konden enkele uren later niet in de voetsporen treden van de vrouwen. In hun kwartfinale tegen Frankrijk verloren Laurent Montoisy en Maxime Deloyer hun 1e match: 6-1 en 6-2.

 

Er kwam weer hoop toen Clément Geens en Jérôme Peeters de 2e match naar zich toetrokken met 6-3 en 6-2. Hetzelfde scenario dus als bij de vrouwen.

 

Maar in het beslissende 3e duel konden Jeremy Gala en Alex Witmeur de vrouwen niet imiteren. België verloor met 7-6 (8/6) en 6-4.

 

Het toernooi zit er wel nog niet op voor de mannen, want ze spelen nog wedstrijden voor de plekken 5 tot en met 8.