Belgische vrouwen en mannen bereiken de kwartfinales op het WK padel

 wo 2 november 2022 22:45

De Belgische vrouwen én mannen hebben zich verzekerd van een plaats in de kwartfinales op het WK padel in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). 

Dorien Cuypers en An-Sophie Mestach openden met een makkelijke zege tegen Claudia Fernandez en Carolina Sampaio (6-1 en 6-1). 

 

Elyne Boeykens en Helena Wyckaert rekenden vervolgens met een dubbele 6-4 af met Camila David De Lima en Andreina De Los Santos. Laura Bernard en Michelle Van Mol ten slotte domineerden Camila Belassi en Mayra Mega met 7-5 en 6-1.   

 

De Belgische vrouwen eindigen zo als tweede in hun groep, na Argentinië. De top twee van elke groep stoot door naar de kwartfinales.

Enkele uren na de Belgische vrouwen hebben ook de Belgische mannen de deur naar de kwartfinales opengebeukt op het WK.De Belgen versloegen in hun laatste groepsduel Italië met 2-1 en pakken zo de tweede plaats in groep B.

 

Maxime Deloyer en Laurent Montoisy begonnen woensdag uitstekend met een zege in drie sets (4-6, 6-1 en 6-4) tegen Daniele Cattaneo en Riccard Sinicropi.

 

Clément Geens en Jérôme Peeters namen vervolgens makkelijk in twee sets (6-1 en 6-2) de maat van Marcelo Capitani en Denis Perino. De Italianen wonnen wel nog het slotduel. Simone Cremona en Marco Cassetta rekenden in twee sets (7-6 (8/6) en 7-5) af met Jeremy Gala en Alec Witmeur.

 

De Belgische mannen begonnen de groepsfase met een 3-0 nederlaag tegen Argentinië, maar wonnen vervolgens ook met 3-0 van Nederland. 

 

De top 2 van elke groep stootte door naar de laatste acht. In de kwartfinales treffen de Belgen Frankrijk, de winnaar van groep D.