Ga naar de inhoud

RETRO: 50 jaar geleden verpulverde Eddy Merckx het uurrecord

25 oktober 1972. Eddy Merckx rijdt op de olympische wielerbaan van Mexico City 49 kilometer en 431 meter in één uur, op een gewone koersfiets. Een fenomenaal record dat pas 12 jaar later verbeterd zou worden na de intrede van de aerodynamische tijdritfiets. Herbekijk hier nog eens die fenomenale prestatie. 

Herbekijk hier de special in "Merci Merckx"

Herbekijk de originele reportage uit 1972

Zoon Axel is nog steeds trots op de prestatie van z'n vader

"Vandaag, 50 jaar geleden, verbaasde deze man voor de zoveelste keer de wereld. Proficiat met deze verjaardag, papa. Je nalatenschap leeft voor eeuwig voort. Ik zal blijven proberen om jou trots te maken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.