Ga naar de inhoud

Alpecin-Deceuninck strandt met ex-roeikampioen Osborne op 2e plaats in laatste koers van het jaar

De slotrit in de Ronde van Langkawi was een kolfje naar de hand van de Nederlander Alex Molenaar (Burgos-BH). In een sprint met z'n tweeën veegde hij de vloer aan met de Duitser Jason Osborne (Alpecin-Deceuninck). De Colombiaan Ivan Sosa (Movistar) kroont zich tot eindwinnaar van de laatste rittenkoers die ertoe deed dit jaar.

Alpecin-Deceuninck won de voorbije week al etappes in Langkawi met onze landgenoot Lionel Taminiaux, de Italiaan Jakub Mareczko en de Nederlander Sjoerd Bax.

 

Vandaag mocht de Duitser Jason Osborne voor eigen kans gaan. Als roeier werd hij in 2018 nog wereldkampioen.

 

2 jaar geleden kroonde Osborne zich ook tot de eerste wereldkampioen esports (op Zwift). Na een stage bij Quick Step rijdt de Duitser sinds 1 juni voor het opleidingsteam van Alpecin-Deceuninck, waardoor hij ook in profkoersen kan worden opgesteld.

 

Vandaag mocht Osborne in de slotrit in Langkawi stiekem dromen van zijn eerste profzege. Samen met de Nederlander Alex Molenaar reed hij weg uit een kopgroep waar ook Thomas De Gendt deel van uitmaakte.

 

In het peloton probeerde Reinardt Janse van Rensburg nog de sprong te maken naar het kopduo, maar de Zuid-Afrikaan van Lotto-Soudal slaagde niet in zijn missie.

 

Osborne en Molenaar mochten sprinten voor de ritzege en de Nederlander trok eenvoudig aan het langste eind. De eindzege van de Colombiaan Ivan Sosa kwam niet meer in gevaar.

Uitslag rit 8
1. Alex Molenaar (Ned) 115,9 km in 2u25'37"
2. Jason Osborne (Dui) zelfde tijd
3. Juan Sebastian Molano (Col) op 18"
4. Erlend Blikra (Noo)  
5. Rüdiger Selig (Dui)  
Eindstand
1. Ivan Sosa (Col)  
2. Hugh Carthy (GBr) op 23"
3. Torstein Traeen (Noo) 1'47"
4. George Bennett (NZe) 1'50"
5. Einer Rubio (Col) 2'02"