Ga naar de inhoud

Sjoerd Bax schenkt Alpecin-Deceuninck afscheidscadeau in Ronde van Langkawi

Sjoerd Bax troefde in de sprint 2 vroege vluchters af.

Daags na het nieuws dat Sjoerd Bax Alpecin-Deceuninck ruilt voor UAE Team Emirates heeft hij de voorlaatste etappe in de Ronde van Langkawi gewonnen. De parcours van de etappe werd grondig gewijzigd door een aardverschuiving.

Normaal gezien stond vandaag een aankomst bergop op het menu. Maar door een aardverschuiving in de regio van de slotklim werd het parcours aangepast.

 

De bergetappe werd een vlakkere etappe met een geaccidenteerde finale (3 keer een helling van 1 kilometer), op nagenoeg hetzelfde parcours als de etappe van morgen.

 

De Nederlander Sjoerd Bax voelde zich in zijn nopjes en sprong op de voorlaatste helling alleen weg uit een ruime groep tegenaanvallers. In een mum van tijd kreeg de Alpecin-Deceuninck-renner de 2 vroege vluchters in het vizier.

 

Net voorbij de top van de laatste helling kwam Bax aansluiten bij de Zuid-Afrikaan Willie Smit en de Spanjaard Adria Moreno. In de sprint stond geen maat op de Nederlander.

 

Met zijn 2e profzege bezorgt Bax Alpecin-Deceuninck een mooi afscheidscadeau. Gisteren maakte UAE Team Emirates bekend dat de Nederlander vanaf volgend seizoen ploegmakker wordt van Pogacar.

Uitslag rit 7
1. Sjoerd Bax (Ned) 107,1 km in 2u20'52"
2. Willie Smit (ZAf) zelfde tijd
3. Adria Moreno (Spa)  
4. David van der Poel (Ned) op 10"
5. Gianni Moscon (Ita)  
6. Matteo Jorgenson (VS)  
7. Jon Izagirre (Spa)  
8. George Bennett (NZe) 12"
9. Max Kanter (Dui) 31"
10. Jarad Drizzners (Aus)  
Stand voor slotrit
1. Ivan Sosa (Col)  
2. Hugh Carthy (GBr) op 23"
3. Torstein Traeen (Noo) 1'47"
4. George Bennett (NZe) 1'50"
5. Einer Rubio (Col) 2'02"