Ga naar de inhoud

Iljo Keisse rijdt zijn laatste Zesdaagse van Gent aan de zijde van Jasper De Buyst

Iljo Keisse rijdt volgende maand in Gent de laatste zesdaagse in zijn carrière en hij zal dat doen aan de zijde van Jasper De Buyst. De 39-jarige Gentenaar gaat in de 100e editie van de Zesdaagse van Gent (15-20 november) nog voluit voor een 8e eindzege.

Iljo Keisse won de Gentse Zesdaagse eerder in 2005 (met Matthew Gilmore), 2007 (met Robert Bartko), 2008 (met Robert Bartko), 2010 (met Peter Schep), 2012 (met Glenn O'Shea), 2015 (met Michael Morkov) en 2018 (met Elia Viviani).

 

Jasper De Buyst was twee maal eerder de beste in 't Kuipke. Hij haalde het in 2013 (met Leif Lampater) en 2014 (met Kenny De Ketele). 

 

Vorig jaar pakte De Buyst, aan de zijde van Roger Kluge, de tweede plaats. De Duitser zal dit jaar een duo vormen met zijn landgenoot Theo Reinhardt. Kluge en Reinhardt zijn de regerende Europese kampioenen ploegkoers.

 

De namen van de andere deelnemende duo's in Gent worden in de loop van de komende weken bekend gemaakt. 

 

Vier dagen na de Zesdaagse van Gent neemt Iljo Keisse afscheid van de fiets tijdens een speciale gala-avond in het Gentse Kuipke. Hij rijdt er samen met toppers als werelduurrecordhouder Filippo Ganna, Mark Cavendish, Michael Morkov, Fabio Van den Bossche en opnieuw Jasper De Buyst.