Symbolisch: Iljo Keisse hangt zijn fiets aan de haak na allerlaatste wegkoers

 di 11 oktober 2022 16:21
Iljo Keisse zet met een weekje vertraging nu toch een punt achter zijn carrière.

Met de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen voegde Iljo Keisse (39) nog een onverwacht hoofdstukje toe aan zijn wielercarrière, maar nu zit het er echt op. Na de wedstrijd hing de 39-jarige ancien van Quick Step-Alpha Vinyl zijn fiets symbolisch aan de haak. "Vorige week in Binche had ik het moeilijker", vertelt Keisse, die volgende maand echt afscheid neemt op  de piste in zijn Kuipke.

Keisse werd vorige week in Binche-Chimay-Binche al uitgezwaaid, maar bleek toch nog niet van ophouden te weten. 

 

Op de valreep werd hij nog toegevoegd aan de deelnemerslijst van de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen, de afsluiter van het Belgische wielerseizoen.

 

De 39-jarige veteraan toonde zich nog in zijn laatste koers door in de slotronde aan kop van het peloton te sleuren en een ontsnapping op poten te zetten. Nu mag hij de trappers definitief stilhouden. Hij werd 33e in zijn laatste profkoers.

Iljo Keisse
Piep!
Iljo Keisse
Hij vindt het toch wat sneu.

"Had het moeilijker in Binche"

Iljo Keisse reed nog een actieve koers op de grens met Nederland. En dat na een korte nacht. Pas om 3 uur vannacht had hij groen licht gekregen van zijn grote baas Patrick Lefevere. Na zijn allerlaatste wedstrijd zagen we hem rekken en strekken.

 

"Het was best een pittige koers, met een hoge snelheid. En 4 uur slapen helpt ook niet. Toch niet op mijn leeftijd", lachte Keisse.

 

In Putte-Kapellen ging hij als leider de slotronde in, maar in de allerlaatste kilometers was zijn poging eraan voor de moeite.

 

Keisse: "Het peloton telde te veel snelle mannen, Zo'n sprint heb ik niet meer in de benen zitten. Als ik het geprobeerd had, was ik 9e of 10e geworden."

 

"De enige kans was om het solo te proberen. Helaas stond er iets te veel wind. Ik stond er hier ook alleen voor."

 

Keisse was de enige Quick-Step-renner aan de start in Putte-Kapellen.

 

(lees voort onder de quote)

Als ik nog gesprint had, was ik als 9e of 10e gefinisht.

Iljo Keisse

Met de Sluitingsprijs heeft Iljo Keisse echt een punt gezet achter zijn wegcarrière. "Een hoofdstuk dat ik afsluit, maar emotioneel word ik er nu niet van", vertelt hij.

 

"Vorige week in Binche had ik het wel moeilijk. Daar heeft Remco (Evenepoel, red) een mooi nummer opgevoerd door mij op te wachten."

 

Volgende maand zwaait Keisse echt af. Op 24 november wuift hij de wielersport uit met een gala-avond in zijn Kuipke.

 

"Daar zal ik het moeilijker hebben", weet hij. "Ik zoek alvast mijn pistefiets op."

 

"Rusten ga ik niet doen, neen. Mijn carrière duurt nog 5 à 6 weken. Zolang blijf ik trainen."

Iljo Keisse
Biertje verdiend voor Iljo Keisse.
Gerelateerd: