Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel: "Hij verklaarde me gek, maar ik wilde de slotronde met Iljo Keisse rijden"

Iljo Keisse en Remco Evenepoel zijn beste maatjes.

Remco Evenepoel heeft geen anonieme eerste werkdag in zijn regenboogtrui achter de rug. De wereldkampioen prikte meermaals, maar liet de finale van Binche-Chimay-Binche aan zich voorbijgaan. Met de afscheidnemende Iljo Keisse bolde hij over de finish. 

Remco Evenepoel stak meer dan één keer zijn neus aan het venster, maar in de finale liet hij zich uitzakken.

 

"Ik voelde al snel dat mijn benen zwak waren", zei hij met een glimlach in het flashinterview.

 

"Toen ze via de radiootjes zeiden dat Iljo Keisse gelost was, wilde ik de slotronde samen met hem rijden."

 

"Ik wilde in schoonheid afsluiten met Iljo. Hij is erg belangrijk geweest. Ik heb veel van hem geleerd en het was een eer om met hem de kamer te delen."

 

"Mijn seizoen kon niet mooier eindigen", zei Evenepoel nog. "Ook de aanmoedigingen waren schitterend."

 

"Met de glimlach kan ik nu zeggen dat mijn seizoen stopt. Ik verlang naar vakantie en rust. En daarna stoom ik me klaar voor volgend seizoen."

 

(lees voort onder de video's)

"Iljo verklaarde me gek"

"Genoten of afgezien? Genoten", vulde Remco Evenepoel in de interviewtent nog aan. "Neen, dit was vooraf niet afgesproken met Iljo (Keisse), maar ik wilde het graag doen."

 

"Het was behoorlijk stil op het einde bij ons. We hebben vooral genoten van het moment. Hij verklaarde me gek dat ik het deed, want ik zat in de koers, maar ik kreeg het niet over mijn hart om hem alleen te laten rijden."

 

"De trui aantrekken was uniek, magisch", vertelde Evenepoel, maar eind deze week moet hij zijn trouwkostuum aantrekken. "Nu nog niet, hé. Het is nog wat te vroeg. Maar het past nog. Het is op maat gemaakt."