Ga naar de inhoud

Arne Marit breekt Nederlandse hegemonie in Nationale Sluitingsprijs

Arne Marit (l) gaat Coen Vermeltfoort (r) nipt vooraf op de Belgisch-Nederlandse grens.

Arne Marit heeft de laatste ruiker van het Belgische wielerseizoen in de wacht gesleept. Coen Vermeltfoort leek op weg naar een 4e Nederlandse zege op een rij in Putte-Kapellen, maar Sport Vlaanderen-renner Marit was net een tikkeltje sneller op het einde. Iljo Keisse reed in zijn allerlaatste wedstrijd een actieve wedstrijd, maar een ultieme zege in de Sluitingsprijs zat er niet in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De allerlaatste wegkoers van Iljo Keisse

Iljo Keisse kwam in Putte-Kapellen nog een laatste keer rondjes draaien op de weg. Samen met voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt topte hij er de affiche van de Sluitingsprijs.


Ze boden allebei waar voor hun geld. Na een korte nacht - hij besliste pas last minute om deel te nemen - dook Keisse snel in de cockpit van het peloton.

Een aanval kreeg hij niet in mekaar gedraaid. De Bondt had meer succes. Halfweg de koers zat hij aan een boord van een kopgroep met 17 renners.

In de achtervolging kon Keisse rekenen op het werk van de continentale teams Abloc en Tarteletto-Isorex. Net voor de laatste ronde beenden ze de leiders bij.

Het sein voor Keisse om nog eens met de zweep te klappen. In de slotkilometers vormde hij samen met De Bondt een kopgroep van een achttal renners.

 

Voorop blijven lukte hen net niet. De Sluitingsprijs kreeg toch zijn traditionele massasprint.

 

Daarin bezorgde Arne Marit zijn ploeg Sport Vlaanderen - Baloise een mooi afscheidscadeau. Coen Vermeltfoort moest zich nipt gewonnen geven op de Belgisch-Nederlandse grens.

 

En Keisse? Die bolde moegestreden binnen rond de 30e plaats.

 

(scrol omlaag voor de uitslag en een reactie van de winnaar)

Iljo Keisse versnelt nog een allerlaatste keer.

Dries De Bondt (m) in de aanval.

Uitslag Sluitingsprijs Putte-Kapellen

 1. Arne Marit - 167 km in 3u26'14"
 2. Coen Vermeltfoort (Ned) - zelfde tijd
 3. Milan Fretin
 4. Emiel Vermeulen
 5. Benjamin Declercq
 6. Sebastian Larsen (Noo)
 7. Tomas Kopecky (Tsj)
 8. Gil D'Heygere
 9. Brent Van der Eycken
 10. Kobe Vanoverschelde
 11. Dries De Bondt
 12. Yentl Vandevelde
 13. Lennert Teugels
 14. Michiel Stockman
 15. Tristan Scherpenbergh
 
Iljo Keisse finishte als 33e, op 9 seconden van de winnaar.

Marit is opgelucht na een "kutseizoen"

Toen hij de streep overschreed, wist Arne Marit niet of hij gewonnen had. "Maar ik heb Dylan Groenewegen eens horen vertellen dat je de zege gewoon moet claimen. Dan heb je op z'n minst een mooie foto. Dus heb ik mijn hand in de lucht gestoken", lacht de 23-jarige renner.

 

De zege doet deugd. "Ik heb een redelijk kutseizoen achter de rug met veel pech en veel valpartijen", legt Marit uit. "Daarom kwamen de emoties ook los. Op deze manier heb ik mijn jaar toch ietwat goedgemaakt."

 

Volgend jaar maakt Marit de overstap naar WorldTour-ploeg Intermarché - Wanty - Gobert. "Daar kijk ik heel erg naar uit. De ploeg had vorig seizoen al interesse. Samen met Gerben Thijssen en "Bini" Girmay zal ik er uitgespeeld worden voor de sprint."

Volgend seizoen sprint ik samen met Bini en Gerben Thijssen.

Arne Marit