Ga naar de inhoud

Shorttrackster Tineke den Dulk neemt kosten voor WB Montreal voor eigen rekening: "Gelukkig kan ik bij kennissen slapen"

Tineke den Dulk (shorttrack).

Tineke den Dulk zal haar deelname aan de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Montreal eind oktober zelf bekostigen. Ze zal ongeveer 1.000 euro kwijt zijn, schat ze, een gevolg van de moeilijke financiële situatie bij de Belgische schaatsbond.

De KBSF, de Koninklijke Belgische Snelschaats Federatie, kampt met een tekort aan sponsors en dus ook met een tekort aan financiële middelen. Daardoor kan de bond heel wat schaatsers niet ondersteunen met hun reiskosten. 

 

Haar trip naar de wereldbeker in Montreal zal de genaturaliseerde Nederlandse dus uit eigen zak betalen. Op die manier is het mogelijk om op de individuele onderdelen te starten en mee te doen aan de wedstrijden van de gemengde aflossing, waarin zij naast Hanne Desmet de tweede Belgische vrouw is.

Hanne en Stijn Desmet, de Belgische toppers in het shorttrack krijgen financiële steun van Sport Vlaanderen en het BOIC. Ook voor de overige mannelijke shorttrackers is er voldoende financiële steun voor die wedstrijden.

Ik heb nog een slaapplek bij bekenden kunnen regelen. Anders was ik zeker nog 500 euro meer kwijt geweest

Tineke Den Dulk

Den Dulk kwam vroeger voor Nederland uit, maar schaatst sinds 1,5 jaar voor België. Ze woont in Hasselt en traint 2 keer per dag.

Het beloven zware tijden te worden voor Den Dulk, die topsport combineert met een studie filmwetenschappen. Ze verdient de kost door schaatstrainingen, ze is dierenoppas en ze heeft een studentenjob.


"Dan blijft er weinig tijd over om sponsors te werven", weet ook Den Dulk. Ook als ze op trainingskamp mee wil met haar mede-shorttrackers, naar Bormio en Boedapest, zal ze dat zelf moeten betalen.

 

De shorttrackster vreest dat ze op deze manier snel door haar spaargeld heen zal zijn: "Voor de wereldbekerwedstrijden heb ik nog een slaapplek bij bekenden kunnen regelen. Anders was ik zeker nog 500 euro meer kwijt geweest."