Ga naar de inhoud

Bondscoach De Ketele stoomt de Belgische baanwielrenners klaar: "Hopen op schitterend WK"

Kenny De Ketele vervult samen met de Nieuw-Zeelander Tim Carswell de rol van pistebondscoach bij Belgian Cycling. Het duo hoopt met de jonge Belgische selectie opnieuw progressie te tonen op het nakende WK in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. "Dit WK kan een nieuwe opstap zijn", klinkt het.

Beide bondscoaches van het baanwielrennen, Kenny De Ketele en Tim Carswell,  blikten vandaag tijdens een persconferentie in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent vooruit op het nakende WK (van woensdag 12 oktober tot zondag 16 oktober).   

 

"Kenny en ikzelf vullen elkaar perfect aan. Tijdens het EK behaalden we al mooie successen met het Belgische team. Wij willen op die lijn doorborduren en hopen in Saint-Quentin-en-Yvelines mooie resultaten neer te zetten", stelde Carswell. 

 

"In München (EK) liep het voortreffelijk. Maar het WK is natuurlijk nog een echelon hoger. Als ik de laatste trainingen bekijk, merk ik zeker progressie bij sommigen. Dat zal ook nodig zijn op het WK."

De Spelen zitten er ook aan te komen. De plaatsjes zijn dus heel duur. 

Kenny De Ketele

De Belgische ploeg moet het op het WK wel stellen zonder Robbe Ghys, die sukkelt met een knieblessure en noodgedwongen moet afzeggen. "Een groot gemis", aldus De Ketele. "Robbe Ghys heeft er een schitterend seizoen opzitten en was ook op het EK zeer sterk."

 

"Het is aan de anderen om zich nu te profileren. De Spelen zitten er ook aan te komen. De plaatsjes zijn dus heel duur. Dit WK kan een opstap zijn. Jules Hesters zal door het wegvallen van Ghys het omnium rijden. Fabio Van Den Bossche vormt een koppel met Lindsay De Vylder in de ploegkoers. Aan hen om ons aangenaam te verrassen."   

Verder is Shari Bossuyt nog herstellende na haar val in de Simac Tour van eind augustus. "Ze is op het juiste moment weer fit", klinkt het toch hoopvol bij haar coaches.  "Shari heeft gelukkig een ruime basis. Ik verwacht veel van haar."

 

"Ze vormt op het WK een koppel met Lotte Kopecky in de ploegkoers. Het is de eerste keer dat ze in een grote competitie een duo vormen. Maar het klikte wel tussen die twee. Dat geeft perspectieven", vervolgde De Ketele.   

 

"We hebben ook gewerkt op tactiek, een belangrijk aspect van het baanwielrennen. Op deze piste worden de nummers van de Spelen van 2024 afgewerkt. We kunnen zo al een beetje wennen aan die piste. We gaan nu niet zeggen dat we zoveel medailles willen halen, maar ik hoop dat we opnieuw wat meer progressie maken. De resultaten volgen dan vanzelf", besloot De Ketele.