Ga naar de inhoud

Amerikaanse basketbalfans smullen van Frans fenomeen van 2,25m: "Wat een enorm talent"

Victor Wembanyama, een naam om te onthouden.

NBA-fans hebben vannacht een blik op de toekomst gekregen. Het Franse toptalent Victor Wembanyama heeft in een oefenwedstrijd op Amerikaanse bodem zijn visitekaartje afgegeven. Honderden NBA-scouts en teammanagers keken likkebaardend toe in de tribunes.

De naam van de 18-jarige Victor Wembanyama staat al enkele jaren met stip genoteerd in het boekje van basketbalscouts over de hele wereld. De 2,25m grote Fransman beschikt over een groot arsenaal aan wapens en algemeen wordt aangenomen dat hij volgend jaar als 1e gekozen zal worden in de NBA Draft.

 

Afgelopen nacht kregen de Amerikaanse fans al eens een voorsmaakje. Wembanyama nam het met zijn Franse club Metropolitans 92 op tegen de G League Ignite, een mix van jonge Amerikaanse talenten met meer ervaren spelers.

 

Bij de Amerikanen ook een toptalent: de 1,88m grote point guard Scoot Henderson. Volgens kenners zal de 18-jarige Henderson volgend jaar de nummer 2 worden in de NBA Draft, na Wembanyama. Het duel van vannacht was dan ook een eerste krachtmeting tussen de 2 toptalenten.

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En hoewel het team van Wembanyama verloor met 122-115 bevestigde de jonge Fransman wel alle superlatieven die al over hem verschenen. Wembanyama blokte shots onder de ring en aan de driepuntlijn, plukte rebounds, bracht de bal op als een spelverdeler, scoorde na een knappe beweging en dat allemaal in de eerste 2 minuten van de wedstrijd.

 

Ook in het vervolg van de match demonstreerde de 2,20m Fransman zijn grote klasse om uiteindelijk te eindigen met 37 punten, waarvan 7 driepunters, 5 blockshots en 4 rebounds.

 

Zijn jonge Amerikaanse rivaal Scoot Henderson maakte 28 punten en deelde 9 assists uit en had daarmee een cruciale rol in de overwinning van zijn team. Ignite-coach Jason Hart moest na afloop wel de onversneden klasse van Wembanyama erkennen: "Wat een enorm talent", luidde het. En dat was wellicht het gevoel bij iedereen die erbij was.

Bekijk de hoogtepunten in deze video:

NBA-experts vergapen zich aan Wembanyama op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.