Ga naar de inhoud

Met de roeiers als voorbeeld? Kajakker Bram Sikkens doet met nieuwe partner ultieme gooi naar Olympische Spelen

 ma 6 mei 2024 13:41
Arthur Peters en Bram Sikkens
Bram Sikkens met zijn vaste/vorige partner Artuur Peters (l).

Tien dagen na de roeiers mogen de kajakkers het water op voor hun olympisch kwalificatietoernooi. In Szeged (Hon) peddelen ze voor de laatste tickets voor Parijs 2024. Bram Sikkens doet een ultieme gooi met zijn nieuwe partner Rafaël Bastiaens. "Ik had niet verwacht dat we nog zo’n goeie combinatie zouden kunnen maken", blikt hij vooruit.

Sikkens-Bastiaens en niet Sikkens-Peters? Klopt, want omdat Artuur Peters zich individueel wel al kon plaatsten voor de Olympische Spelen, mag Bram Sikkens niet meer met hem varen in de kwalificatiestrijd.

 

"Een stomme regel", noemde Sikkens het al, maar intussen is de knop omgedraaid. In Szeged is in de K2 nog één olympisch ticket te verdienen en hoewel de kans niet groot lijkt, wil hij er toch alles aan doen.

 

Samen met Rafaël Bastiaens dus. "Hij is een van onze beloften, 21 jaar oud en ging al mee op verschillende winterstages naar Sevilla", vertelt Sikkens over zijn nieuwe partner.

 

"De voorbije winter hebben we in Spanje tests gedaan met verschillende combinaties en met hem had ik de beste connectie en liep de boot ook het beste."

 

(lees voort onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de Belgische trials afgelopen verliepen goed. Het nieuwe duo won z’n wedstrijd, al was de tijd niet optimaal door de zware weersomstandigheden. Daarna hadden ze nog een paar weken om de puntjes op de i te zetten.

 

Bram Sikkens: "Het gevoel is heel goed. Aan de andere kant hebben we wel nog geen enkele wedstrijd op internationaal niveau gekajakt. Het is dus in het
duister tasten."

 

"Bovendien zijn er een pak boten die wel hetzelfde duo konden behouden. Het zal er dus meteen "boenk" op moeten zijn. Maar we kunnen naar Hongarije met het gevoel dat we niks te verliezen hebben."

 

"We moeten onze beste wedstrijden varen in Szeged. Ik ben zelf ook heel benieuwd", besluit Sikkens.

 

Roeier Tim Brys en het duo Van Zandweghe-Vyvey grepen al hun ticket voor Parijs en ook in het zeilen zijn er nog verschillende boten bij gekomen.

 

Volgt er ook in het kajak nog een extra boot, na Artuur Peters en het duo Hermien Peters-Lize Broeckx?

Gerelateerd: