Ga naar de inhoud

Kajakker Artuur Peters valt in en verpulvert record in Container Cup: "Gek hoeveel berichten ik plots krijg"

Duimen omhoog voor een uitgetelde Artuur Peters.

Wie is de meest complete atleet van het land? Met veel overmacht heeft Artuur Peters (25) die titel opgeëist in het tv-programma De Container Cup. "En zeggen dat ik eerst geen zin had om in te vallen", vertelt de olympische kajakker, die volgende zomer weer wil schitteren op het WK en het EK.

In De Container Cup moeten topsporters een zevenkamp afwerken. In de laatste aflevering van het derde seizoen heeft kajakker Artuur Peters roeier Ward Lemmelijn van de troon gestoten.

 

En niet een beetje. Peters stapte uit de container met de topchrono 7'09"32. Dat is maar liefst 50 seconden sneller dan Lemmelijn (7'59"82). Hij was vorig seizoen als eerste onder de 8 minuten gedoken.

Top 3 De Container Cup
  naam sport chrono
1. Artuur Peters kajak 7'09"32
2. Ward Lemmelijn roeien 7'59"82
3. Marten Van Riel triatlon 8'00"36
onderdelen: lopen, schieten, fietsen, golf, gewichtheffen, roeien en klimmen (monkey bars)

"En zeggen dat ik eerst geen zin had om deel te nemen", doet Artuur Peters zijn verhaal.

 

"Via via hadden ze me de dag ervoor te pakken gekregen. Of ik kon invallen? Ik geloof dat er een duo voetballers had afgezegd."

 

"Ik was op mijn tenen getrapt, maar mijn vriendin heeft me toch kunnen overtuigen om mijn koppigheid aan de kant te schuiven. "Ik zou dat goed doen", zei ze."

 

En of Peters het goed deed in de container. "Zonder te oefenen", lacht hij. "Het was de eerste keer dat ik een golfstick vastpakte. Die 153 meter was dus een lucky shot."

 

De berichten op zijn telefoon stroomden binnen. "Gek hoeveel ik er gekregen heb. Ik presteer al jaren in mijn kajak, maar dit overtreft alles."

 

Heeft Ward Lemmelijn hem ook gefeliciteerd? Peters: "Ja, meteen. We zien mekaar regelmatig op het water in het sportcentrum van Hazewinkel."

Via via hadden ze me de dag ervoor te pakken gekregen. Of ik kon invallen? Eerst was ik op mijn tenen getrapt.

Artuur Peters

Peters scoorde niet alleen met zijn armen, ook zijn stevige beenspieren leverden op in de container.

 

"Als kajakker moeten je benen goed ontwikkeld zijn", legt hij uit. "Anders blijf je niet recht in je boot. Een sportkajak is nog instabieler dan een skiff (een smalle roeiboot, red)."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pieken naar het WK en het EK in augustus

Volgende zomer hoopt Artuur Peters zijn telefoon nog een keer te zien ontploffen. Begin augustus ligt hij op het water voor het WK in Canada, daarna volgt in München het EK.

 

Op de Olympische Spelen eindigde de kajakker als 10e op de 1.000 meter (met een 2e plaats in de B-finale).

 

"Op de grote kampioenschappen wil ik eindelijk een keer de A-finale halen", vertelt Peters, die vorig jaar wel al een keer brons pakte op het EK. "Die A-finale zit in me en gaat er ook een keer uitkomen", weet hij.

 

Op z'n 28e is een kajakker op z'n best. En laat Peters die leeftijd bereiken in het jaar van de Olympische Spelen in Parijs. "Dat hebben ze me nog gezegd", lacht hij.

 

"Na Tokio heb ik enkele weken rust genomen. Daarna zijn we er weer ingevlogen, maar dan op een iets andere manier. We zijn op hoogtestage geweest in Font-Romeu in de Pyreneeën. Met onder meer langlaufsessies."

 

"Zulke nieuwe prikkels moeten me helpen om weer wat dichter in de buurt van de wereldtop te geraken."

 

Eind mei krijgt Peters zijn eerste test van het seizoen voorgeschoteld. Dan neemt hij deel aan de Wereldbekerwedstrijden in Polen en Tsjechië.

Artuur "de beer" Peters in actie op de Olympische Spelen in Tokio.