Ga naar de inhoud

Phoenix Suns-eigenaar verkoopt club na onderzoek naar racisme en vrouwenhaat

Omstreden eigenaar van de Phoenix Suns, Robert Sarver, heeft zijn club te koop gezet. De NBA schorste de 60-jarige grote man voor een jaar na een onderzoek naar racisme en vrouwenhaat. "Het is pijnlijk duidelijk dat al het goede dat ik doe, niet opweegt tegen het verleden", reageert Sarver.

Een zeventigtal werknemers legden vorig jaar een klacht neer tegen hun baas, Robert Sarver. Ze beschuldigden de man van racistische opmerkingen en seksueel getinte gedragingen naar het personeel toe, wat de sfeer binnen de club verziekte.

 

Uit een onafhankelijk onderzoek bleek dat Sarver schuldig was. Een monsterboete van 10 miljoen dollar en een jaar schorsing volgden. Maar NBA-sterren zoals Lebron James en Chris Paul - nog steeds actief bij de Suns - vonden die sanctie niet ver genoeg gaan.

 

Daarom besloot de grote man bij de Suns de club te verkopen. "Het is pijnlijk duidelijk geworden dat al het goede dat ik heb gedaan, of nog zou kunnen doen, niet opweegt tegen de dingen die ik in het verleden heb gezegd", reageerde hij.

 

"Om die redenen begin ik met het zoeken naar kopers voor de Suns. Dat is het beste voor iedereen."

De Suns verloren vorig jaar de NBA-finale van de Milwaukee Bucks. Afgelopen seizoen strandde het team in de halve finale van de Western Conference. Toen bleek Dallas - de ploeg van Luka Doncic - te sterk.