Ga naar de inhoud

Julie Allemand verbreekt contract bij Lyon in exodus bij Franse topclub: "Bedankt voor 6 mooie jaren"

 ma 6 mei 2024 14:46
Julie Allemand in het truitje van Lyon.
Julie Allemand heeft haar laatste wedstrijd voor Lyon gespeeld.

Julie Allemand trekt na 6 seizoenen de deur achter zich dicht bij de Franse topclub ASVEL Lyon. De spelverdeelster van de Belgian Cats heeft er zelf voor gekozen om andere oorden op te zoeken. Bij Lyon is een leegloop aan de gang na een wisselvallig seizoen.

Julie Allemand streek in de zomer van 2017 neer bij Lyon, de club waar voormalig NBA-ster Tony Parker de plak zwaait. In het zuiden van Frankrijk ontwikkelde zich - inclusief een uitstapje naar Montpellier - tot een van de beste point guards van Europa.

 

Met Lyon won Allemand 2 Franse titels (in 2019 en 2023) en de EuroCup (2023). Al die jaren was ze er een van de onbetwiste sterkhouders van het team. Voorzitter en eigenaar Tony Parker stak zijn bewondering voor onze landgenote nooit onder stoelen of banken.

 

Maar dit seizoen liep het beduidend minder bij Lyon, dat op papier bulkte van het talent, maar waar de mayonaise nooit leek te pakken. Met een geblesseerde Allemand werd de ploeg onlangs ook kansloos uitgeschakeld in de 1e ronde van de Franse play-offs.

Bedankt voor 6 mooie jaren. Lyon is mijn tweede thuis geworden en daar zal ik altijd dankbaar voor blijven.

Julie Allemand

Nu het seizoen van Lyon erop zit, is duidelijk dat de club het volgend seizoen over een andere boeg zal moeten gooien. Met de Franse internationals Gabby Williams, Marine Johannès, Helena Ciak en Marine Fauthoux hebben intussen al 4 sterkhouders beslist om te vertrekken.


Julie Allemand heeft een opstapclausule in haar contract geactiveerd en volgt zo het voorbeeld van Williams en co. "Bedankt voor 6 mooie jaren. Lyon is mijn tweede thuis geworden en daar zal ik altijd dankbaar voor blijven", schrijft ze op Instagram.


Allemand focust op dit moment op haar herstel na een enkeloperatie. De spelverdeelster wacht een race tegen de klok om fit te geraken voor de Olympische Spelen. Bij welke Europese club Allemand volgend seizoen aan de slag gaat, is op dit moment nog niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: