Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel kan droomjaar amper bevatten: "Zal nooit meer een beter seizoen hebben"

Gezien de omstandigheden bleef hij nog opvallend koel. Remco Evenepoel had in zijn eerste reactie vooral lof voor zijn ploegmaats en keek uit naar een groot feest: "Ik ga vanavond mijn bed niet zien."

"Dit is another level", waren de eerste woorden van de nieuwe wereldkampioen. "Deze titel is in geen geval te vergelijken met die bij de junioren. Ik was superblij dat ik vandaag goeie benen had en wou alleen gaan. Op dit circuit mag je dan geen tijd verliezen."

 

"De laatste ronde werd het wel zwaar, ik voelde mijn benen ontploffen maar wist dat het bijna over was. In de ploegwagen bleven ze zeggen dat mijn voorsprong groeide."

 

Evenepoel loofde ook de prestatie van de hele Belgische ploeg. "We hebben gekoerst als een echt team. Zoals we vooraf zeiden: het maakte niet uit hoe, we willen wereldkampioen worden met het team. We verdienen dit!"

 Ik heb alles gewonnen dat ik kon. Wellicht zal ik nooit meer een beter seizoen hebben.

Remco Evenepoel

De gedachte om het komende seizoen in de regenboogtrui te rijden, noemde Evenepoel "ongelofelijk". "Al is het jammer dat het volgende WK al in augustus is", lachte hij. "Het zal dus een van de kortste jaren als wereldkampioen worden, maar ach... Dat maakt niet uit. Dit is waar ik van droomde."

 

Tot slot overschouwde Evenepoel nog eens zijn droomseizoen. "Ik heb een klassieker gewonnen, een grote ronde en het WK... Ik heb alles gewonnen dat ik kon. Wellicht zal ik nooit meer een beter seizoen hebben. Vanavond wordt het een groot feest, ik zal mijn bed niet zien!"

Evenepoel bij Renaat Schotte