Ga naar de inhoud

Sven Vanthourenhout: "Ik was op de hoogte van de superbenen van Remco Evenepoel"

De winnaar heeft altijd gelijk, maar bondscoach Sven Vanthourenhout mag ook een pluim op zijn hoed steken na de wereldtitel van Remco Evenepoel. "Het is makkelijk gezegd, maar dit is het scenario dat we voor ogen hadden met Remco", zei de selectieheer na het WK.

"Ik ben zeer trots", reageerde Sven Vanthourenhout, ook na de WK-winst van Remco Evenepoel nog altijd even nuchter.

 

"We hebben met de ploeg echt toegeleefd naar deze dag. Dan mag je genieten als het zo wordt afgerond."

 

"Het is achteraf makkelijk gezegd, maar dit was wat we gepland hadden. Dit is het scenario dat we voor ogen hadden met Remco."

 

Evenepoel had aan zijn ploegmaats de voorbije dagen verklapt dat hij wonderbenen had.

 

"Ik was op de hoogte. Ik had het de voorbije dagen gezien, ook in de tijdrit. Zijn cijfers waren toen echt wel goed. En de voorbije dagen liep het perfect."

 

"Iedereen was gewoon klaar en het was heel snel duidelijk dat hij superbenen had. En andere landen namen een risico door hem zoveel vrijheid te geven."

Het is achteraf makkelijk gezegd, maar dit was wat we gepland hadden. Dit is het scenario dat we voor ogen hadden met Remco.

Sven Vanthourenhout

"Ik heb de samenwerking van de twee kopmannen nooit in vraag gesteld"

De Belgische ploeg leverde vakwerk af, al was er nog een opvallend moment toen een onwetende Wout van Aert in een koers zonder oortjes zelf aan de boom ging schudden.

 

"Wat ik toen dacht? Ik denk dat de koers toen al voor een stuk gereden was. We waren alleen nog bezig met Aleksej Loetsenko."

 

Na het debacle van vorig jaar in Leuven smaakt dit erg zoet. "Dit doet heel veel deugd, maar ik ben ook realistisch dat dit niet elk jaar het geval zal zijn."

 

"Dit is een pluim voor de ploeg op en naast de fiets. En de samenwerking van de 2 kopmannen heb ik nooit in vraag gesteld. We mogen Australië verlaten als wereldteam."