Ga naar de inhoud

Johan Bakayoko breekt helemaal door bij PSV: "Ik geef mezelf 8 op 10"

Johan Bakayoko in actie bij de Belgische beloften.

Het gaat hard voor de 19-jarige Johan Bakayoko. Vorig jaar brak hij alle records bij de beloften van PSV, nu toont hij ook zijn talent bij de hoofdmacht. Maak kennis met de explosieve winger - deze week in actie met de Belgische beloften.

“Voor dit seizoensbegin geef ik mezelf een goeie 7,5 à 8 op 10.”

 

Hij zegt het met de bravoure van een doorgewinterde ancien, maar toch straalt de 19-jarige Johan Bakayoko veel jeugdige bescheidenheid uit.

 

"We zijn met PSV heel goed aan het seizoen begonnen", vertelt hij. "We staan aan de leiding en ik heb veel speelminuten gekregen. Ik ben dus tevreden."

 

In zes wedstrijden scoorde Bakayoko dit seizoen al 2 keer. De youngster voelt dat zijn status - ondanks de enorme concurrentie voorin - geleidelijk aan groeit. "We hebben een héél grote selectie en iedereen wil spelen, maar ik voel wel dat de club mij ook belangrijk vindt."

De tegenstanders zijn sterker, de concurrentie is groter en je komt net piepen bij al die ervaren spelers

Johan Bakayoko

Daar zat zijn droomseizoen vorig jaar wellicht voor veel tussen. De jonge Duivel was toen goed voor 17 goals en 12 assists bij Jong PSV.

Samen met trainer en clublegende Ruud van Nistelrooij zette Bakayoko de stap naar de hoofdmacht. De winger verteerde de stap naar eigen zeggen vlot: "De groep heeft een goeie mix van ervaren en jongere spelers. Daarom is het makkelijker voor nieuwkomers om zich te integreren." 

"Ik ben een mix van verschillende spelers"

Bakayoko zette in 2019 de stap van Anderlecht naar PSV. Volgens hem was dat de juiste keuze. "Ik kon veel wedstrijden spelen en zo werd ik beter", klinkt het. "Het maakte van mij de speler die ik nu ben."

 

En nu hij omringd is met enkele absolute toppers zal de groeicurve nog een extra sprongetje maken. "Van toppers als Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Joey Veerman pik ik elke dag dingen op. Daar kan ik alleen maar beter van worden."


Op de vraag met welke speler we hem mogen vergelijken, kan Bakayoko niet antwoorden. "Ik denk dat ik een mix ben van verschillende profielen. Ik ben sterk en doelgericht, kan een man kan uitschakelen, maar geef ook veel assists."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk het volledige interview met Johan Bakayoko