Ga naar de inhoud

Jonge Duivels weren zich kranig, maar kunnen 2 goals van Brobbey niet uitwissen

De Jonge Duivels hebben in een oefeninterland in Leuven nipt verloren van Jong Oranje. In de eerste helft leek Nederland een maatje te groot met twee goals van Brobbey,  die nu doorschuift naar de A-ploeg voor een nieuw duel met België. Na de pauze toonde België zich weerbaar, al zat een zege er wel nooit in.

Doelpunten:

  • 14' Brobbey 0-1
  • 44' Brobbey 0-2
  • 73' Deman 1-2

De jonge Duivels bleven in hun kwalificatiecampagne richting het EK ongeslagen, maar nu weten ze weer wat verliezen is. Vooral in de eerste helft in Leuven was het zoeken voor de Belgen. Ajax-talent Brian Brobbey maakte het de verdediging lastig. OHL-verdediger Pletinckx had geen verhaal bij de eerste goal van de spits.

 

Net voor de rust sloeg hij nog eens toe. Het was Timber die met een subtiel hakje de aanval opzette. En Brobbey twijfelde niet om uiteindelijk de voorzet binnen te buffelen met het hoofd. De spits lijkt helemaal klaar om aan te sluiten bij het echte Oranje en België zo opnieuw te ontmoeten. Daar springt hij in omdat er drie spelers out zijn met blessures.

 

Bondscoach Jacky Mathijssen kon niet tevreden zijn na die eerste helft en gooide zes nieuwe spelers tussen de lijnen. Ze schakelden om naar een 4-mansdefensie en er zat vooral ook meer grinta in het Belgische elftal. Onder anderen Jeremy Doku, terug uit blessure, blonk uit.

 

Hij maakte het Nederland moeilijk met zijn snelheid en schoof dan de bal voor de voet van Deman: 1-2. Daarna bleef België baas, maar goals vielen er niet meer. Zo gaat België met een nederlaag op zak richting een nieuwe oefenmatch tegen Frankrijk.

Jacky Mathijssen (bondscoach): "We wisten dat dit Nederland een heel goede ploeg is en dat hebben we ook ondervonden. Nederland was ook beter, maar desondanks hebben we toch x-aantal kansen gehad, ook voor de rust, en hadden we minstens een gelijkspel kunnen halen."

 

"Onze reactie in de tweede helft was heel positief. We hebben wat dingetjes aangepast en een paar wissels doorgevoerd. Zo was er met de wissel in de verdediging wat meer duidelijkheid. De opdrachten waren wat makkelijker voor de spelers, er moest minder gewisseld en doorgeschoven worden. Zo zijn we tot het einde competitief geweest."

 

"Kijk, je kan San Marino kloppen met 7-0, maar daar heb je niets aan. Aan deze wedstrijd hebben we heel veel."

De 1e goal van de Nederlanders

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De aansluitingstreffer van de Belgen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.