Ga naar de inhoud

Wout van Aert verlengt contract bij Jumbo-Visma met 2 jaar tot 2026: "We worden nog elke dag beter"

Wout van Aert heeft in de aanloop naar het WK van zondag nog tijd om andere zaken te regelen. Zo heeft de Belgische toprenner zijn contract bij Jumbo-Visma opengebroken en met twee jaar verlengd, tot 2026. Hij maakte het nieuws bekend met een "Yes baby"-tweet. "De toekomst ziet er schitterend uit."

De successen die Wout van Aert opeenstapelde sinds hij in 2019 naar Jumbo-Visma overstapte zijn niet meer te tellen. De voorbije jaren is de 28-jarige renner/crosser uitgegroeid tot een van de beste renners ter wereld. 

Zowel in het eendagswerk, met zeges in onder meer Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, E3, Omloop en BK en tweede plaatsen in de Ronde, Parijs-Roubaix en het WK, als in de rondes, met al 9 ritzeges in de Tour, winst over de Ventoux en op de Champs-Elysées, en de groene trui dit jaar.

"Ik kan hier tot mijn beste prestaties komen"

Van Aert was erg tevreden met zijn contractverlenging. "Ik voel me heel goed bij deze ploeg. We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen."

"Dat is mee te danken aan de omkadering die ik er krijg. Dat ze opnieuw met me wilden praten, verraste me, maar het is een mooie erkenning. We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden."

"Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al 4 jaar in slagen constant beter te worden. Een van de leuzen van de ploeg is "elke dag beter" en dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. We blijven verbeteren in de performance en ook naar buiten toe, de omkadering, alles."

"Daarom weet ik dat ik niet bang hoef te zijn om nog 4 jaar langer bij deze ploeg te zijn. We gaan steeds voor het beste en dat maakte de keuze gemakkelijk. Dat is het vertrouwen dat ik geef aan de ploeg en het geeft mezelf veel gemoedsrust om er de komende jaren voor te kunnen gaan."

Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al 4 jaar in slagen constant beter te worden.

Wout van Aert

Die woorden klonken sportief directeur Merijn Zeeman als muziek in de oren. "Als renner en als persoon maakt Wout ons beter. Hij is een verschilmaker, zowel door het behalen van topprestaties als als teamplayer."

"Hij stuwt ons naar grootse dingen. We zijn superblij dat hij de komende 4 jaar deel uitmaakt van ons team", aldus Zeeman.

De contractverlenging stelt Van Aert in staat uitgekiend zijn sportieve doelen na te jagen. "Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en ik heb er nog genoeg te vervullen", zei Van Aert.

"Soms hoor ik wel eens de kritiek dat ik door de ploeg te weinig kansen krijg, maar ik geloof juist dat ik al veel meer kansen heb gekregen door de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken bij deze ploeg."

"In een ander team zou ik misschien enige kopman kunnen zijn in een grote ronde, maar ik zou bij lange na niet dezelfde benen hebben. Bij Jumbo-Visma ben ik op mijn best voorbereid en heb ik de sterkste ploegmaats rond mij."

"Ik heb al veel plezier gehaald uit mijn eigen successen en uit het teamsucces. Het is gewoon mooi om daar deel van uit te maken. Het is voor mij het perfecte plaatje. Ik ben blij dat ik mijn thuis hier gevonden heb."

Ik heb nog genoeg nieuwe uitdagingen te vervullen.

Wout van Aert
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.