Ga naar de inhoud

Van Aert moet vrede nemen met 4e plaats in Québec: "Koers is helaas geen computerspelletje"

Zondag krijgt Wout van Aert in Montréal een tweede kans.

Het plannetje van Jumbo-Visma voor de GP Québec werkte perfect... tot Benoît Cosnefroy er in de finale vandoor ging. "De aanvallen kwam van overal", legt Wout van Aert (4e plaats) uit. "Eén moment van twijfel en de vogel was gaan vliegen."

Jumbo-Visma schuwde zijn verantwoordelijkheid niet tijdens de GP Québec, maar meer dan een vierde plaats leverde dat werk uiteindelijk niet op. Kopman Wout van Aert vertelt het wedstrijdverhaal op de site van zijn ploeg.

 

"Uiteraard had ik al dat goeie werk met een zege willen bezegelen, maar het is helaas geen computerspelletje. In de finale kwamen de aanvallen van overal. Eén moment van twijfel en de vogel was gaan vliegen."

 

Dat die vogel Benoît Cosnefroy heette, verraste Van Aert niet. "Hij is een specialist op dit terrein en dit soort aanvallen zijn zijn handelsmerk. Christophe (Laporte) miste helaas net de aansluiting en ik gokte iets te veel in de achtergrond. Dat pakte uiteindelijke verkeerd uit."

 

Verontrustend met het oog op het WK vindt Van Aert dit niet. Integendeel. "Aan de benen heeft het niet gelegen. Timing is van levensbelang op zo'n parcours. Ik zette mijn sprint wellicht iets te vroeg in en daardoor staken nog enkele jongens mij voorbij. Maar deze vorm geeft mij hoop voor wat komt."

GP de Québec klassement
naamresultaatploeg
1
Benoît Cosnefroy
4:46:56
AG2R - Citroën TeamACT
2
Michael Matthews
+4
Team BikeExchange - JaycoBEX
3
Biniam Girmay
+4
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG
4
Wout van Aert
+5
Jumbo - VismaTJV
5
Iván García
+5
Movistar TeamMOV
6
Mikkel Honoré
+5
Quick-Step - Alpha Vinyl TeamQST
7
Adam Yates
+5
INEOS GrenadiersIGD
8
Alberto Bettiol
+5
EF Education - EasyPostEFE
9
Diego Ulissi
+6
UAE Team EmiratesUAD
10
Warren Barguil
+6
Team Arkéa - SamsicARK