Ga naar de inhoud

FC Kopenhagen ontslaat ex-Gent en ex-Genk-coach Jess Thorup na tegenvallend seizoensbegin

In de periode van een interlandbreak wordt de guillotine traditioneel vanonder het stof gehaald in voetbalclubs. Ook een oude bekende van de Jupiler Pro League viel ten prooi aan die traditie. Zo werd Jess Thorup, voormalig trainer van Genk en Gent, door zijn club FC Kopenhagen geslachtofferd na een tegenvallend seizoensbegin.

FC Kopenhagen heeft vandaag zijn coach Jess Thorup aan de deur gezet. De oud-trainer van AA Gent en Racing Genk heeft de tegenvallende seizoensstart niet overleefd. Assistent Jacob Neestrup neemt het roer over.

 

"We hebben dit seizoen jammer genoeg niet de ontwikkeling en stabiliteit van het team gezien die we verwacht hadden", zei voorzitter Allan Agerholm in een reactie. "Daarom maken we vandaag een einde aan de samenwerking met Jess Thorup."   

Niet de ontwikkeling en stabiliteit die we verwacht hadden

Jess Thorup

FC Kopenhagen begon het seizoen met zes nederlagen in de eerste tien competitieduels, de slechtste competitiestart ooit voor de veertienvoudige kampioen van Denemarken. In de Champions League behaalden de Denen 1/6.   

 

Een magere seizoensstart die in schril contrast staat met de succesperiode van weleer. De 52-jarige Thorup was sinds november 2020 hoofdcoach van FC Kopenhagen. De Deense topclub haalde hem destijds weg bij Racing Genk. 

 

Hij leidde het team vorig seizoen naar de landstitel. FC Kopenhagen werkte zich toen ook voor het eerst sinds 2016 door de kwalificaties naar de groepsfase van de Champions League heen.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.