Atletico van coach Fernando Torres kegelt U19 van Genk uit Youth League

  Atletico Madrid zette de U19 van Genk met de voeten op de grond.

  In de prestigieuze Youth League is na Club Brugge ook Racing Genk uitgeschakeld. De Genkse U19 botste in Spanje op een veel sterker Atletico Madrid.

  UEFA Youth League

  1. 20 uur 52. Genk blijft steken in 1/8e finales. Racing Genk is in de 1/8e finales op een sterk Atletico Madrid gebotst: 4-1. De Spanjaarden, die gecoacht worden door Fernando Torres, sloegen vooral hun slag in de eerste helft, al kregen ze daarbij ook wat hulp van de Genk-spelers. Zo gleed Ibrahima Bangoura uit bij een van de Atletico-goal. De openingsgoal - na 4 minuten - was ook een penalty. Na de rust was Genk sterker en vonden de jongens van coach Sébastien Pocognoli ook een eerredder, een own-goal weliswaar. Bijna scoorden ze ook een olympisch doelpunt, maar de rechtstreekse hoekschop strandde op de lat. De match werd gespeeld in het hoofdstadion van Atletico, meer dan 10.000 fans hadden een kaartje gekocht. In de volgende ronde mag Atletico naar Milan. .
  2. 01-03-2023.
  3. 16 uur 04.
  4. 27-02-2023.
  5. 16 uur 11. Genk stoot door naar barrages. De jonkies van Racing Genk spelen Europees wel nog mee. In de 2e ronde hebben ze het Noord-Ierse Coleraine uitgeschakeld. Genk zit in het Domestic Champions Path van de UEFA Youth League, waar met een knock-outfase wordt gewerkt. Vorige week won Genk het heenduel met 0-4 tegen Coleraine. Vandaag trokken ze ook de terugmatch naar zich toe met 6-1. De Genkse goals kwamen op naam van Raf Smekens , Thomas Claes, Deniz Arabaci (2 goals) en Sami Sakkali. De Noord-Ieren maakten ook een owngoal. Enkel de groepswinnaars van het Champions League Path (de groepsfase) stoten rechtstreeks door naar de 1/8e finales. Genk maakt ook nog kans op een ticket voor de 1/8e finales. Daarvoor moet het barragematchen spelen samen met de 7 andere winnaars van de 2e ronde en de runner-ups van de groepsfase. .
  6. 15 uur 59. Uitgeschakelde Club-beloften verslaan Leverkusen. Op de slotspeeldag van de Youth League heeft de U19-ploeg van Club Brugge Leverkusen geklopt met 0-1. Een penaltygoal van Mathis Servais halfweg de 2e helft volstond voor de zege. De Club-beloften waren vorige week al uitgeschakeld na de 1-2-nederlaag tegen Porto. Club eindigt 3e in de groep, met 9 punten. Atletico (15 punten) is groepswinnaar, Porto (12) is 2e. Leverkusen is laatste met 0 punten. .
  7. 02-11-2022.
  8. 16 uur .
  9. 26-10-2022.
  10. 16 uur 05. Jongeren van Club Brugge winnen met 2-1 in Madrid. In de Youth League is de buit vandaag al binnen voor Club Brugge. De jongeren van blauw-zwart hebben Atletico geklopt (1-2) na een fysieke veldslag in Madrid. Al vroeg waren ze op achtervolgen aangewezen na een strafschop, veroorzaakt door de 18-jarige verdediger Ordonez uit Ecuador. Net voor het uur kwam Club langszij dankzij Furo. De 15-jarige aanvaller stond nauwelijks een minuut op het terrein. Niet veel later tekende Lenn De Smet voor de 1-2. Doelman Kiany Vorman onderscheidde zich nog met een sterke parade. Club nam zo revanche voor de 1-3-thuisnederlaag van vorige week. In de stand van groep B staan de jongens met 6 punten op de 3e plaats. Atletico en Porto staan boven hen met 9 punten, Leverkusen is 4e met 0 punten. .
  11. 12-10-2022.
  12. 16 uur 08. KRC Genk stoot door na winst bij Slavia Praag. De -19-jarigen van KRC Genk hebben zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het Domestic Champions Path van de UEFA Youth League. De Limburgse youngsters haalden het met 2-4 bij hun leeftijdsgenoten van Slavia Praag. Half september had Genk, de Belgische kampioen, de heenwedstrijd met 1-2 verloren van de Tsjechen.  Genk kwam twee keer op achterstand, maar knokte terug via Mika Godts en Sekou Diawara. In de slotfase scoorden de bezoekers nog twee keer, via opnieuw Godts (80.) en Faissal Al Mazyani (90.+4). Genk speelt in de tweede ronde (op 26 oktober en 2 november) tegen het Noord-Ierse Coleraine, dat het Noord-Macedonische Pobeda wipte.  De 8 winnaars van de tweede ronde komen in de barrages bij de runner-ups van het Champions League Path terecht. Daarin verdedigt Club NXT de Belgische kleuren. De U19 van blauw-zwart staat met 3 op 9 voorlopig derde in hun poule achter Atletico Madrid (9) en Porto (6). De groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar de 1/8e finales. .
  13. 16 uur 07.
  14. 05-10-2022.
  15. 18 uur 06. Nieuwe nederlaag voor Brugse jeugd. Club NXT U19 heeft dinsdag op de derde speeldag in groep B van de Youth League een duidelijke thuisnederlaag geleden tegen Atletico Madrid. De youngsters van blauw-zwart verloren in Roeselare tegen hun Spaanse leeftijdsgenoten met 1-3. Atletico kwam voor via Niño Heredia (12') en diepte de kloof uit na treffers van Sergio Diez (49') en Aitor Gismera (60'). De bezoekers moesten in de 64e minuut verder met een man minder na een tweede geel voor Boñar. Club kon niet echt profiteren en verloor in de 84e minuut zelf Romeo Vermant met tweemaal geel. Invaller Laurens Goemare (90.) tekende in de slotminuut met een kopbal toch voor de 1-3 eindstand. Halfweg staat Club ze met drie punten op de derde plaats, achter Atlético (9 ptn) en Porto (6 ptn) maar voor een puntenloos Leverkusen. Op speeldag vier wacht volgende woensdag (12 oktober) de trip naar Madrid. .
  16. 04-10-2022.
  17. 19 uur 11. Genk met achterstand naar Praag. De U19 van Racing Genk heeft de heenmatch in de eerste ronde van de Youth League verloren. Thuis gingen de jongeren 1-2 onderuit tegen Slavia Praag.  Na 7 minuten bracht Mikulas Konecny de bezoekers op voorsprong. Bij Racing Genk mocht verdediger Ndenge Kongolo in de 75e minuut gaan douchen na een tweede gele kaart. Zijn overtreding leverde Slavia Praag een penalty op. Matej Zachoval zorgde voor de 0-2 vanaf de stip. Dario Cutillas Carpe wist in het slot nog te milderen voor de thuisploeg.  Op 5 oktober volgt de return in de Tsjechische hoofdstad. .
  18. 14-09-2022.
  19. 15 uur . 2-1-nederlaag bij Porto. De Brugse jongeren zijn er niet in geslaagd om ook hun tweede wedstrijd te winnen. Meireles bracht Porto snel op voorsprong, maar halfweg de eerste helft nam De Roeve de gelijkmaker voor zijn rekening. Enkele minuten later keek Club weer tegen een achterstand aan: 2-1, een penalty van Fernandes. Dat was ook de eindstand.  .
  20. 13-09-2022.
  21. 17 uur 55. Club Brugge - Leverkusen: 4-1! Goed begonnen is half gewonnen. De jonkies van Club Brugge zijn in stijl aan hun Youth League-campagne begonnen. Nog voor de rust stond de ploeg van Nicky Hayen al 3-1 voor in het Schierveldestadion van Roeselare. Blauw-zwart verslikte zich na 19 minuten, maar toonde zich nadien dominant. Doelpuntenmakers Jorne Spileers, Chemsdine Talbi en Romeo Vermant - jawel, de zoon van Club-legende Sven Vermant - veegden de score al snel uit. Keano Vanrafelghem zette de kers op de taart in de tweede helft. Een hoopvol en overtuigend begin. Kunnen Hoefkens en co dit kunstje vanavond ook klaren? .