U19 van Racing Genk klopt Juventus na penalty's en staat in 1/8e finales Youth League

wo 8 februari 2023 18:27

Het U19-team van KRC Genk heeft zich na een thriller verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Youth League. De Limburgse youngsters versloegen in de barrages op eigen veld het Italiaanse topteam Juventus, dat in de tweede helft twee rode kaarten kreeg, na strafschoppen met 4-3. Na negentig minuten stond het 0-0.

Beide ploegen hielden elkaar de eerste periode in evenwicht. Juventus schoot zichzelf in de voet toen kapitein Dellavalle na vijf minuten in de tweede periode met rood moest gaan douchen.

In de 63e minuut moest de ploeg uit Turijn met negen verder na rood voor de Belgische middenvelder Joseph Nonge Boende.

Ondanks dat numerieke overwicht kwam Genk voor het einde van de negentig minuten niet meer tot scoren. Gevolg: meteen over naar strafschoppen. Daarin haalde Genk het met 4-3.

De loting voor de volgende ronde staat maandag (13 februari) op de agenda, de achtste finales zelf (over een wedstrijd) volgen op 28 februari of 1 maart.