Ga naar de inhoud

Hoog bezoek voor Evenepoel: Thibaut Courtois komt truitje wisselen met landgenoot

België haalt opgelucht adem: Remco Evenepoel heeft de Vuelta gewonnen. Ook Thibaut Courtois supporterde vanuit Madrid mee voor zijn jongere landgenoot. De doelman van Real Madrid was vandaag zelfs persoonlijk aanwezig om Evenepoel te feliciteren met zijn historische overwinning. "Remco schrijft hier geschiedenis voor ons land", vertelde hij aan de meet.

Het wederzijds respect tussen Remco Evenepoel en Thibaut Courtois is groot. Onze nationale nummer 1 uitte eerder deze week aan Sporza-reporter Sammy Neirynck nog zijn bewondering voor zijn jongere landgenoot.

 

"Wat hij in de Vuelta toont, is ongelooflijk. Het is zo mooi om te zien dat hij de absolute toppers  kletsen heeft gegeven. Dat is straf."

 

Zo straf dat Courtois het met zijn eigen ogen wilde zien. De doelman van Real Madrid was vandaag aanwezig aan de finish in zijn thuisstad Madrid. Na handjeschudden met teammanager Patrick Lefevere, ging Courtois Evenepoel persoonlijk feliciteren.

 

"Ik hoop dat hij een heel mooi eerbetoon krijgt in België", vertelt Courtois aan de streep. "Dat verdient hij. Wat hij deze week heeft laten zien, is heel groots. Remco schrijft hier geschiedenis voor ons land."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.