Ga naar de inhoud

Ives Serneels blijft voorzichtig na loting play-offs: "Onze kansen zijn fiftyfifty"

Ives Serneels schat de kansen van de Red Flames in.

Portugal en IJsland zijn de tegenstanders van de Red Flames op weg naar het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland van 2023. Bondscoach Ives Serneels is op zijn hoede voor de tegenstand: "We zullen zeker goed moeten zijn om het WK te halen."

"Iedereen had natuurlijk graag zo veel mogelijk thuis gespeeld", blikt Ives Serneels terug op de loting van de Red Flames. 

 

"We moeten naar Portugal, we kennen dat team nadat we verschillende keren tegen hen hebben gespeeld. Die wedstrijden waren altijd heel close. Het is een groeiende ploeg in het vrouwenvoetbal, met heel talentvolle jeugd. Portugal is zo wel een beetje te vergelijken met België." 

 

Slaagt het team van Ives Serneels erin Portugal uit te schakelen, dan wacht thuis een duel met IJsland in de tweede ronde. Op het afgelopen EK speelde België 1-1 gelijk tegen IJsland, dat in tegenstelling tot de Flames de groepsfase niet wist te overleven.

 

"Toen dacht iedereen te snel dat IJsland zomaar te verslaan was. We weten dat het een heel stug team is met heel veel individuele kwaliteiten. We zullen goed moeten zijn, willen we het WK halen", oordeelt Serneels.

Op het EK liep niet alles bij ons naar behoren, dus in dat opzicht kunnen we wel een pak beter.

Justine Vanhaevermaet

Portugal haalbare kaart, IJsland stevige kluif

"We konden sterkere, maar ook minder sterke teams loten", deelt Justine Vanhaevermaet haar gemengde gevoelens over de loting. "IJsland is een hele goede tegenstander, gelukkig mogen we dan thuis spelen."

 

Vanhaevermaet is de vorige confrontatie met de IJslandse vrouwen (1-1-) nog niet vergeten. "Op het EK liep niet alles bij ons naar behoren, dus in dat opzicht kunnen we wel een pak beter. De supporters en het thuisvoordeel geven ons wel een enorme boost."


Maar eerst moet Portugal voor de bijl. "Als wij goed zijn, moeten we van Portugal winnen. Al blijft het voetbal en kan alles in een match", blijft ze voorzichtig.

Op 6 oktober spelen de Red Flames in en tegen Portugal, op 11 oktober volgt de wedstrijd tegen IJsland in eigen land.