Ga naar de inhoud

Red Flames spelen vanavond voor vol huis: "Op termijn in Koning Boudewijnstadion spelen"

De Flames spelen voor een volle Dreef tegen Noorwegen, een unicum.

De Red Flames staan vanavond om 20.30 u tegen Noorwegen voor een cruciale match in hun WK-kwalificatie. Voor het oog van meer dan 8.800 fans moeten de Flames zich op Den Dreef in Leuven voorbij Noorwegen knokken. Een recordopkomst voor de nationale voetbalvrouwen: "De populariteit is na het voorbije EK sterk toegenomen."

De Red Flames treden de laatste jaren meer en meer uit de schaduw van hun mannelijke collega's. Na het succesvolle EK van deze zomer is de populariteit van de nationale voetbalvrouwen groter dan ooit.

 

"Het is een werk van lange adem geweest", vertelt Manu Leroy, marketingdirecteur van de KBVB. "De laatste jaren is de populariteit enorm toegenomen. We komen van een tijd waar er nauwelijks 1.000 man kwam kijken."

 

"De voorbije jaren was 3.000 man de norm, maar dit jaar groeiden we naar gemiddeld 5.000 toeschouwers. De opwaartse trend is er."

 

Vanavond spelen de Flames voor een volledig uitverkochte Dreef in Leuven, al jaren de thuishaven van de nationale voetbalvrouwen. "De hype na het uitstekende EK is daarin een factor, maar de wedstrijd is ook op vrijdagavond, waardoor veel gezinnen kunnen komen."

De aandacht voor de Red Flames was tijdens het voorbije EK groot.

Opkijken naar het buitenland

Een vol stadion van meer dan 8.000 man is naar Belgische normen uitstekend voor het vrouwenelftal. In het buitenland liggen die cijfers nog vele hoger, weet ook Leroy.


"Als we naar het buitenland kijken, zien we dat er zelfs competitiewedstrijden voor volle stadions gespeeld worden. Zo speelden de vrouwen van Barcelona voor een vol Camp Nou (met meer dan 90.000 fans, red.). "


"Als het vrouwenvoetbal bij ons blijft doorgroeien, door bijvoorbeeld op elk internationaal toernooi erbij te zijn, en de Flames leveren resultaten, dan lijkt het me niet ondenkbaar dat de vrouwen binnen afzienbare tijd in het Koning Boudewijnstadion zullen spelen."


"Maar in Leuven hebben we wel een leuk en gezellig stadion, waar je met 5.000 man ook het gevoel hebt dat het goed gevuld is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.