Ga naar de inhoud

Flames verleggen focus na "pijnlijke" nederlaag: "Aan onze stand verplicht om Armenië te kloppen"

Ives Serneels wil zich morgen verzekeren van de barrages voor het WK 2023.

Rechtstreekse kwalificatie voor het WK 2023 zit er niet meer in voor onze Red Flames na de nipte nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Noorwegen. Een gelijkspel tegen het puntenloze Armenië volstaat morgen wel voor een plaats in de barrages. Ives Serneels houdt zijn troepen geconcentreerd: "We moeten vanaf minuut één scherp zijn."

De Red Flames zijn intussen veilig en wel aangekomen in Jerevan voor het duel met Armenië morgenavond (18.30 uur).  Daar willen ze zich verzekeren van een ticket voor de barrages van het WK. Armenië is in principe een hapklaar brokje voor de Flames, in de heenwedstrijd aten de Belgen hun tegenstander met huid en haar op (19-0).

 

Toch is het uitkijken naar hoe de Flames voor de dag zullen komen. De nederlaag tegen Noorwegen van afgelopen vrijdag is nog niet helemaal verteerd. "Het doet nog altijd pijn", stelt bondscoach Ives Serneels. 

 

België speelde goed en kreeg heel wat kansen, maar kon geen enkele poging verzilveren. "We willen het rond de zestienmeter soms nog net iets te mooi doen. We moeten efficiënter worden", zegt Serneels.

 

"Tegen Armenië moeten we vanaf minuut één scherp zijn. Dan weet je dat je hier normaal gezien enkele doelpunten moet kunnen maken. Ik wil ook zien dat we negentig minuten de focus behouden. We willen met een fris hoofd een goed resultaat halen."

De nederlaag tegen Noorwegen doet nog altijd pijn.

Ives Serneels

Justine Vanhaevermaet.

"Goede prestatie tegen Noorwegen geeft vertrouwen"

De hitte in Jerevan wordt misschien nog de grootste tegenstander. De temperatuur bedraagt er momenteel 34°C.  De Flames probeerden tijdens een eerste training op Armeense bodem al wat te wennen aan de omstandigheden.


"Het is hier toch wel warm", puft middenveldster Justine Vanhaevermaet. "Maar we zijn hier nu al twee dagen, dus de hitte zou geen excuus mogen zijn."


Ook zij is teleurgesteld na de nederlaag tegen Noorwegen. "We speelden een hele goede wedstrijd, maar het ontbrak ons aan efficiëntie. Toch hebben we bewezen dat we tegen een topland iets goed op de mat kunnen brengen. Dat geeft vertrouwen."


De match tegen Armenië zal helemaal anders zijn. Dat weet ook Vanhaevermaet: "Ik ga ervan uit dat we morgen heel wat kansen gaan krijgen. We zijn het aan onze stand verplicht om hier de drie punten te pakken en liefst zo veel mogelijk te scoren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.