Ga naar de inhoud
Speelschema groep F
Polen België 1-1
België Albanië 7-0
België Kosovo 7-0
Noorwegen België 4-0
België Armenië 19-0
België Polen 4-0
Albanië België 0-5
Kosovo België 1-6
België Noorwegen 0-1
Armenië België 0-7
Stand groep F
    M W V G PTN
1. Noorwegen 10 9 0 1 28
2. België 10 7 2 1 22
3. Polen 10 6 2 2 20
4. Albanië 10 3 6 1 10
5. Kosovo 10 2 7 1 7
6. Armenië 10 0 10 0 0

Ives Serneels: "Na EK geleerd wat decompressie is, zat stuurloos voor me uit te kijken"

 di 30 augustus 2022 09:29
Nu dromen de Flames nog van het WK.
Ives Serneels bereikte met de Flames het EK-doel: de kwartfinale.

Bondscoach Ives Serneels staat voor een zeer belangrijk tweeluik in de WK-kwalificaties. De Red Flames kunnen nog rechtstreeks doorstoten als ze met 4 doelpunten verschil winnen tegen Noorwegen. Maar Serneels heeft na het EK wel even tijd nodig gehad om zich hier weer voor op te laden, geeft hij toe.

Eind juli speelden de Red Flames hun historische kwartfinale op het EK, en nu moeten ze opnieuw vol aan de bak. Komt deze interlandbreak niet wat snel?

 

"Ik heb even mijn tijd genomen om dat EK te verwerken. En ik had die tijd ook nodig. Het woord decompressie, ik heb ondervonden wat dat kan zijn", is de bondscoach eerlijk. 

 

"Ik heb stuurloos voor mij zitten staren thuis, niet 100 procent beseffend dat ik thuis was. Mijn energiepeil was al maanden niet meer zo laag geweest. Achteraf gezien is dat ook logisch. We waren al sinds 18 mei bezig met de voorbereiding en al maanden daarvoor met planning. Mijn lichaam heeft dat wel even gevoeld."

 

"Maar de vakantie heeft deugd gedaan. Na een dag of 10 ben ik toch de speelsters weer beginnen te volgen omdat ik wist dat dit snel zou komen. Nu ben ik weer klaar voor deze nieuwe opdracht."

We waren al sinds 18 mei bezig met de voorbereiding en al maanden daarvoor met planning. Mijn lichaam heeft dat wel even gevoeld.

"Ik heb de groep op het EK zien groeien"

Is er iets aan de groep veranderd na het EK? "Vooral het woord "groep". Dat blijkt uit de gesprekken die ik met iedereen gevoerd heb. We zijn met een 50-tal mensen weken samengeweest en dan weet je dat er euforische momenten komen, maar ook moeilijke momenten. En daar is altijd schitterend op gereageerd."

 

"In die eerste match bijvoorbeeld ging het mis, maar daar heb ik de groep zien groeien. Het vertrouwen is op geen enkel moment aangetast. En uiteindelijk was de kwartfinale onze beloning."

 

En nu dan de weg naar het WK. "We zijn realistisch. We hebben in Noorwegen een slechte match gespeeld. De twee teams zitten nu anders in elkaar, maar het blijft moeilijk om het nog op te halen. Zeg nooit nooit."

 

"Het is onze ambitie om op het WK te staan. We zijn nog in de running en we willen het zo snel mogelijk realiseren. We gaan die match met vertrouwen aanvatten."

 

Hoe hoog schat Serneels de kans in dat de Flames er volgende zomer bij zijn? "Die kans is meer dan de helft. We weten wat er deze week komt en anders zullen we daarna wel zien."

Noorwegen staat op kop in Groep F, goed voor een rechtstreeks ticket. België staat 2e, die mag naar de barrages.

Gerelateerd: