Ga naar de inhoud

Kim Gevaert evalueert eerste editie als Memorial-meetingdirecteur: "Hele mooie avond"

 za 3 september 2022 09:38

Deze keer niet op de piste van het Koning Boudewijnstadion, wel aan de zijlijn. Kim Gevaert heeft er haar eerste Memorial Van Damme als meetingdirecteur opzitten. Een stressvol, maar geslaagd debuut. Ze reageerde na afloop tevreden. "Het was een hele mooie avond", vertelde ze.

Ex-topatlete Kim Gevaert heeft al heel wat zenuwslopende momenten beleefd in haar carrière. Toch was de kersverse meetingdirecteur van de Memorial Van Damme op voorhand wat gestresseerd voor haar regie-debuut. "Ik moet toegeven dat ik zenuwachtiger was dan ik verwacht had", zei ze na afloop. 

 

"Nu het achter de rug is, valt er heel wat druk van mij af. Het is toch allemaal veel tegelijkertijd als je verantwoordelijk bent, maar de kop is eraf en hopelijk zal het vanaf nu elk jaar iets vlotter gaan. Maar eerst moet ik toch een paar weken bekomen." 

We mogen dus heel tevreden zijn. Het publiek heeft ook erg enthousiast gereageerd.

Kim Gevaert

De supporters in het Koning Boudewijnstadion zagen gisteren heel wat knalprestaties op de baan. Een geslaagde sportieve editie, dus.  "Met twee nationale records en drie beste wereldjaarprestaties kan ik niet klagen", zei Gevaert. 

 

"Die 400 meter ligt mij na aan het hart omdat het Belgisch record tot vorig jaar van mij was en omdat ik Cynthia Bolingo supergraag heb. Het was een hele mooie avond. "

 

"Daarnaast waren er nog een paar mooie uitschieters, zoals de aanval op het wereldrecord hoogspringen bij de vrouwen, die niemand overigens verwacht had. 

 

"We mogen dus heel tevreden zijn. Het publiek heeft ook erg enthousiast gereageerd, vooral op de Belgische helden. Dat is leuk om vast te stellen."   

Knalprestaties, maar geen vuurwerk

"Achter de schermen loopt het niet altijd volgens plan, weet nu ook Gevaert. "Je komt altijd voor verrassingen te staan. Je moet inspelen op onverwachte gebeurtenissen en dat is niet altijd evident."

 

"Ik kreeg bijvoorbeeld pas op het allerlaatste moment te horen dat we geen goedkeuring kregen om een vuurwerk af te steken. Dat is weer even bijsturen, maar gelukkig hebben we hier een topteam met hele straffe mensen", besloot ze.

Gerelateerd: