Ga naar de inhoud

Rode Duivel Wout Faes versterkt Belgische enclave bij Leicester City

 do 1 september 2022 13:03
Wout Faes zet "de gedroomde stap in zijn carrière".

Wout Faes verlaat de Ligue 1 voor een avontuur in de Premier League. De Belgische verdediger verlaat Reims en tekent een contract voor vijf seizoenen bij Leicester City.

Vier jaar geleden werd Wout Faes nog uitgeleend door zijn opleidingsploeg Anderlecht aan Excelsior in de Eredivisie. Nu staat de 24-jarige verdediger voor zijn debuut in de Premier League.

 

Na een uitstap bij KV Oostende gooide Faes de voorbije seizoenen hoge ogen bij Stade Reims in de Ligue 1. Het leverde hem ook een eerste selectie op bij de Rode Duivels: in juni debuteerde hij in de 6-1-zege tegen Polen in de Nations League.

 

Faes vindt bij de Foxes drie landgenoten terug. Youri Tielemans, Timothy Castagne en Dennis Praet spelen ook bij Leicester, al zouden Tielemans en Praet wel nog kunnen verkassen op de laatste dag van de transfermarkt.

 

De verdediger moet bij Leicester het vertrek van Wesley Fofana opvangen, die naar Chelsea verhuist voor 90 miljoen.

We begonnen bijna te wenen van blijdschap. Het klinkt misschien belachelijk, maar het betekent zoveel dat ik dit kan doen.

Wout Faes

"Het is een geweldig gevoel om hier te zijn", vertelt Faes. "Het is nog niet helemaal doorgedrongen. Dit is de gedroomde stap in mijn carrière en ik ben heel blij om hier te zijn."

 

"Ik maak elk jaar progressie en hoop dit jaar hetzelfde te doen. Ik zal nog harder werken en me 100 procent geven voor het team."

 

Faes zat in de auto met zijn vrouw toen hij het nieuws vernam. "We begonnen bijna te wenen van blijdschap. Het klinkt misschien belachelijk, maar het betekent zoveel dat ik dit kan doen."

 

"Na een gesprek met coach Brendan Rodgers voelde ik me meteen thuis. Ik wil een leider zijn op het veld. Ik denk dat mijn positiespel sterk is en ik hou van stevige duels."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: