Deadline is gepasseerd: Heel wat Belgische verhuizers, Aubameyang naar Chelsea, Depay blijft in Barcelona

  Het was lang wachten op witte rook voor Aubameyang.

  Het was een dag van wheelers en dealers over heel Europa. maar dat ligt nu allemaal achter ons. Klokslag  middernacht sloten de markten in Engeland en Spanje, nadat Italië, Frankrijk en Duitsland dat eerder al deden. Slechts één klein landje blijft moedig verder transfereren tot 6 september.

  We beginnen met onze Belgen, die elkaar in het buitenland zoals altijd opzoeken. Wout Faes trekt zo naar Leicester City en ontmoet daar Praet, Castagne en Tielemans - rond die laatste bleef het verdacht stil.  Aster Vranckx verliet Wolfsburg en zocht op zijn beurt onze landgenoten (De Ketelaere, Origi, Saelemaekers) bij AC Milan op.

   

  Leander Dendoncker blijft in de Premier League en ruilt zijn Wolves voor Aston Villa. Daar geen Belgen, wel een ploeg met veel talent en een iconische coach die heel moeizaam aan het seizoen zijn begonnen.

   

  Nog in Engeland was Fulham één van de actievere ploegen op Deadline Day. Naast Layvin Kurzawa versterkten ze zich nog met Willian en Carlos Vinicius. Daniel James (Leeds) zou ook onderweg zijn maar werd nog niet aangekondigd voor middernacht.  Zolang de papieren al in orde zijn, is dat geen probleem.

   

  Zo komen we uit bij de Batsman. Michy Batshuayi werd in de loop van de dag gelinkt aan Nottingham Forest. Als we de Fabrizio Romano's van deze wereld mogen geloven had hij daar zijn medische testen al afgelegd maar zouden zijn papieren echter niet op tijd bezorgd zijn aan de Premier League. Geen deal dus, back to sender.

   

  Pierre-Emerick Aubameyang keert dan weer terug naar Londen. De ex-speler van Arsenal verlaat Barcelona al na een half seizoen en tekende een contract bij Chelsea voor twee seizoenen. De deal hing de hele deadline day in de lucht, maar raakte pas heel laat rond.

   

  Liverpool huurde nog Arthur Melo van Juventus, City plukte Manuel Akanji weg
  bij Borussia Dortmund. 

  Weg van het eiland

   

  Er bestaan uiteraard nog andere competities dan de Premier League. La Liga bijvoorbeeld. Daar versterkte Sevilla zich voor een jaar met Kasper Dolberg. Daarnaast was er ook een deal in Valencia: Justin Kluivert, die bijtekende bij AS Roma, wordt uitgehuurd aan het team van Gennaro Gattuso en stapt zo in de voetsporen van zijn vader.

   

  AC Milan trok in Italië Sergino Dest op huurbasis aan van Barcelona. Soualiho Meité, ooit nog Zulte-Waregemse speler en goedweermaker, trekt naar het Cremonese van Cyriel Dessers. Inter Milan huurt Francesco Acerbi bij Lazio.

   

  De Duitse teams hadden hun schaapjes al op het droge.

   

  In Frankrijk had PSG werk om van wat bankverwarmers af te geraken. Layvin Kurzawa mocht zoals gezegd naar Fulham, Abdou Diallo trok naar RB Leipzig en Julian Draxler zakt af naar Benfica. Zij werden allemaal verhuurd, alleen Idrissa Gueye werd verkocht en dat aan Everton. Carlos Soler werd gehaald bij Valencia.

   

  Eindigen doen we met blaffen zonder bijten. Rond zowel Memphis Depay als Bernardo Silva was er veel te doen deze zomer. Depay had verschillende mogelijke danspartners maar besloot bij Barcelona te blijven. Dat had zijn zinnen gezet op Bernardo Silva van Manchester City, maar die blijft ook gewoon in Engeland.

  Deadline Day

  spinner
  1. 00 uur . Done, terminado. Nu is het ook voorbij op het (Iberisch schier)eiland. Pennen neer, wie heeft er wat nog kunnen regelen? Als het papierwerk voor middernacht in orde was, kan er wel nog wat aangekondigd worden. .
  2. 02-09-2022.
  3. 23 uur . Rien ne va plus. Ook in Frankrijk stopt de muziek en bijhorende stoelendans. In Spanje en Engeland hebben de clubs nog een uur tijd om hun deals af te ronden. Michy Batshuayi lijkt nog steeds op weg naar Nottingham Forest, Arsenal trekt aan de mouw van Douglas Luiz en Chelsea zou een overeenkomst hebben voor Denis Zakaria van Juventus. Volg het hier! .
  4. 21 uur 07.
  5. 20 uur 56.
  6. 20 uur . Finito. Ook in Italië is de transfermarkt onherroepelijk toegeslagen. Wie zijn deals nu niet rond heeft, is eraan voor de moeite. .
  7. 18 uur 16. Kompany huurt Dervisoglu. Vincent Kompany en Burnley huren voor het komende seizoen de 22-jarige Halil Dervisoglu van Brentford. De Turkse international is een aanvaller en werd de afgelopen twee seizoenen al uitgeleend aan Twente en Galatasaray. .