Ga naar de inhoud

Belgian Cats krijgen stevig op hun donder van China in nieuwe oefenmatch

 vr 26 augustus 2022 23:03
De Belgian Cats wonnen 2x van Servië, maar gingen nu onderuit tegen China.

Na twee knappe zeges tegen Europees kampioen Servië vorige week hebben de Belgian Cats een afgetekende nederlaag (67-80) geleden tegen een sterk China. Deze oefenwedstrijden dienen als voorbereiding op het WK dat van 22 september tot 1 oktober op het programma staat in Australië.

Zonder Emma Meesseman en Julie Allemand die nog actief zijn in de WNBA begonnen de Belgian Cats in Kortrijk aan een nieuw interessant oefenduel tegen China. 

 

De Cats hielden zeker in de beginfase makkelijk gelijke tred en hadden aan het einde van het eerste quarter zelfs een 20-17-voorsprong beet. Vooral een flukse Hind Ben Abdelkader maakte indruk.

 

Nadien nam een scherper China wel steeds meer de bovenhand. De score kantelde naar 39-41 halfweg en in het derde quarter werd de kloof zelfs uitgediept naar 12 punten.

 

Een imponerende Si Jing Huang pakte met 20 punten en 12 rebounds uit met een double-double en in de slotminuten kwam de Chinese overwinning ook niet meer in gevaar.

 

België speelt ook morgen tegen China, die wedstrijd staat in Oostende op het programma. China zal overigens ook een tegenstander zijn in de groepsfase op het WK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.