Ga naar de inhoud

De Belgian Cats kloppen Europees kampioen Servië in eerste oefenpot

 za 20 augustus 2022 22:21

De Belgische basketbalvrouwen hebben hun oefencampagne richting het WK (22 september - 1 oktober in Australië) aangevat met een zege tegen Servië. In Leuven werd het 70-59. Ook zondag wordt er gespeeld tegen de Europese kampioen.

De Belgian Cats zijn nog niet au grand complet tijdens de eerste dagen van hun voorbereiding op het WK in Sydney.


Zo zijn Emma Meesseman en Julie Allemand nog aan de slag in de WNBA en zij misten dus de eerste confrontatie met Servië.

 

De Cats (FIBA-5) rateerden in Leuven een beetje hun start, maar kwamen toch snel in de match. In de eerste helft gaven ze elkaar geen duimbreed toe: 37-36.

 

Op het EK van vorig jaar verloren de Cats de halve finale tegen Servië (FIBA-10) met amper één puntje, een extra argument voor een nieuw nipt onderonsje.

 

Zo'n nagelbijter werd het uiteindelijk niet, want de Belgische tussensprint in het derde kwart was overduidelijk.

 

De kloof was gemaakt, Servië gaf zich gewonnen: 70-59.

 

Zondagnamiddag om 16 u volgt het tweede luik tegen de Servische vrouwen. 

België-Servië: 70-59

Quarters: 18-17, 19-19, 18-10, 15-13

Julie Vanloo: "We weten nu echt waar we staan"

Julie Vanloo: "17 punten, dat geeft me kippenvel. Het is leuk om zo voor de Cats te spelen. Ik krijg vertrouwen van de bondscoach. Ik weet perfect wat hij van mij verwacht en ik ben blij dat ik dat kan tonen. Maar ik kan nog beter. Ik ben nog niet in topvorm."

 

"Onze start was een beetje aarzelend. Misschien misten we wat ritme, maar daarna vonden we onze tweede adem. Defensief zat het goed. Wij speelden ook zonder Emma (Meesseman) en Julie (Allemand), terwijl Servië nagenoeg voltallig is. We zijn goed gestart en we weten nu echt waar we staan."

 

Antonia Delaere: "Servië is een fysieke ploeg en daar hebben we het nooit gemakkelijk tegen, maar we hebben het goed opgelost. Er zijn nog werkpunten, maar voor onze eerste voorbereidingsmatch mogen we tevreden zijn."

 

"Misschien was er aanvankelijk wat stress en waren er nog geen automatismen na 2 trainingsweken, maar we mogen het hier niet bij laten. We moeten blijven bouwen. Op het WK zal het niveau 10 keer sterker zijn."