Ga naar de inhoud

Club Brugge "ziet kansen", Vanaken toch wat teleurgesteld: "Graag iets nieuws gehad"

Gemengde reacties bij Club Brugge na de Champions League-loting. Carl Hoefkens en Simon Mignolet toonden zich opgetogen met de sportieve kansen. Aanvoerder Hans Vanaken was zichtbaar toch wat teleurgesteld met de weinig sprankelende groep: "Had op minstens één grote ploeg gehoopt."

Hoefkens: "Fantastische uitdaging"

Gezonde spanning op de lange zetel in het oefencomplex van Club Brugge. Daar keken een handvol spelers en trainer Carl Hoefkens naar de loting van de Champions League.

 

Bij de coach verscheen er toch een kleine glimlach op het gezicht toen blauw-zwart bij Porto, Atlético en Leverkusen terechtkwam.

 

"Dit zijn allemaal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn", vond Hoefkens. "Er zal niemand zijn die alle punten zal halen. Ik denk dat Porto de beste ploeg uit de groep is, maar er zijn mogelijkheden. Aan ons om een resultaat neer te zetten."

 

"Het is sowieso een fantastische uitdaging voor mijn spelers om zich in de kijker te spelen op het hoogste niveau. Iedereen kijkt hier hard naar uit."

Mignolet: "Best mogelijke loting op dat moment"

Doelman Simon Mignolet moet geen grote spitsen zoals Erling Haaland of Robert Lewandowski vrezen op het kampioenenbal. De keeper beseft dat Club relatief haalbare tegenstanders treft.

"Dit was de best mogelijke groep op het moment dat er geloot werd", analyseerde Mignolet. "Ik begrijp dat sommige mensen het jammer zullen vinden dat we niet tegen grote sterren spelen. Maar net daarom worden het moeilijke wedstrijden. Iedereen zal elke match gefocust zijn. Bij PSG of een andere sterrenploeg was dat soms anders in het verleden."

Vanaken: "Graag iets nieuws gehad"

Ook Hans Vanaken vertoefde, ondanks zijn vertrekwens naar West Ham, op het Brugse oefencomplex voor de loting. De aanvoerder had zichtbaar op iets sprankelendere namen gehoopt.

 

"Ik had graag iets nieuws gehad", vertelde Vanaken. "Twee tegenstanders heb ik al eens gehad (Porto en Atlético, red.). In een ideaal scenario troffen we één grote naam en twee "makkelijkere" ploegen. Dit lijkt wel haalbaarder dan andere groepen, maar tegelijk is dat een gevaar. Toch blijft dit een mooie uitdaging."

 

"Bij Atlético treffen we twee Belgen en onze ex-ploegmaat Odilon Kossounou zit bij Leverkusen. Dat is dan wel weer leuk."

Odoi: "Toch blij dat we Barça en Bayern vermeden"