Ga naar de inhoud

Uw opvallende loting voor Club Brugge: liefst weerzien met De Ketelaere, PSG minst populair

Wie wint de Champions League?

Altijd een hoogtepunt in het voetbaljaar: de loting van de Champions League. Donderdagavond rond 19 uur weet Club Brugge welke tegenstanders het dit jaar treft op het kampioenenbal. Wordt het een "Groep des Doods" met bijvoorbeeld Manchester City, Barcelona en Inter? Of een haalbare poule met Ajax, Sevilla en Leverkusen? Dit zijn de resultaten over uw favoriete poule.

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Real Madrid (Spa) Liverpool (Eng) Borussia Dortmund (Dui) Rangers (Sch)
Eintracht Frankfurt (Dui) Chelsea (Eng) FC Salzburg (Oos) Dinamo Zagreb (Kro)
Manchester City (Eng) FC Barcelona (Spa) Sjachtjar Donetsk (Oek) Marseille (Fra)
AC Milan (Ita) Juventus (Ita) Internazionale (Ita) Kopenhagen (Den)
Bayern München (Dui) Atlético Madrid (Spa) Napoli (Ita) Club Brugge (Bel)
PSG (Fra) Sevilla (Spa) Benfica (Por) Celtic (Sch)
FC Porto (Por) RB Leipzig (Dui) Sporting Lissabon (Por) Viktoria Plzen (Tsj)
Ajax (Ned) Tottenham (Eng) Bayer Leverkusen (Dui) Maccabi Haifa (Isr)

Opgelet: ploegen van hetzelfde land kunnen elkaar niet treffen in de groepsfase. Een groep met Manchester City én Liverpool is dus bijvoorbeeld niet mogelijk.

Onze lezers kregen zelf ook de kans om hun favoriete poule voor Club Brugge samen te stellen.

 

In pot 1 was er een duidelijke voorkeur voor AC Milan (23%) en dus een weerzien met recordtransfer Charles De Ketelaere. Ook een "revanche" tegen Manchester City blijkt populair (16%), net als de makkelijkste tegenstander Eintracht Frankfurt (15%). Opvallend: de sterren van PSG hoeven voor u niet opnieuw langs te komen (5%). Zij zijn de minst favoriete optie in pot 1.

 

Uit pot 2 staat FC Barcelona (26%) met stip bovenaan. Gevolgd door Liverpool (22%), de grootmacht waar veel Club-fans nauwe banden mee onderhouden. Een andere Engelse topclub, Chelsea, is veel minder populair met 5% van de stemmen.

 

Pot 3 dan. Blijkbaar is er veel interesse voor citytrips naar Milaan, want daar prijkt Inter (26%) met grote voorsprong aan kop. Omwille van Romelu Lukaku? Bijzonder: de op één na favoriete tegenstander is Sjachtar Donetsk (15%). Benfica (7%) hoeft voor u niet langs te komen.

Bekijk hieronder de resultaten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.