Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Dan toch geen US Open voor Alexander Zverev: Duitser raakt niet op tijd fit

 ma 22 augustus 2022 16:59

De US Open komt dan toch te vroeg voor Alexander Zverev. De Duitse tennisser herstelt sinds begin juni van een enkelblessure, maar geraakt niet tijdig fit voor het grandslamtoernooi. De nummer twee van de wereld hoopt het onze Belgen in de Davis Cup - midden september - wel moeilijk te maken.

Zverev moest begin juni geopereerd worden nadat hij in zijn halve finale op Roland Garros tegen Rafael Nadal drie ligamenten in zijn enkel had gescheurd. Sindsdien woelde er een "welles-nietes"-spelletje over zijn al dan niet deelname aan de US Open.

 

Het hoge woord is eruit: Neen.

 

's Werelds nummer twee van de wereld raakt niet tijdig hersteld voor het toernooi dat volgende week van start gaat. 

 

Inmiddels heeft Zverev de trainingen weer hervat, maar vorige week plaatste de runner-up van 2020 al vraagtekens bij zijn deelname aan het laatste Grand Slam van het seizoen. 

 

"Als het een normaal toernooi was, waarin naar twee winnende sets gespeeld wordt, zou ik er misschien wel klaar voor zijn. Maar terugkeren in een toernooi waarin vijfsetters gespeeld worden, wordt lastig", zei hij toen. 

 

Die vraagtekens werden vandaag definitief vervangen door een punt.

 

Wel wil de olympische kampioen absoluut klaar zijn voor de Davis Cup Finals, waarin Duitsland midden september in Zverevs geboortestad Hamburg onder meer België (16 september) partij geeft.

Gerelateerd: