Ga naar de inhoud

BEKIJK: Pijnlijk, tafeltennisser moet in halve finale opgeven nadat hij hand openhaalt aan tafel

 za 20 augustus 2022 19:22
Kristian Karlsson verbijt de pijn van zijn wonde.

Het was een pijnlijk beeld tijdens de halve finales van het tafeltennis bij de mannen. De Zweed Kristian Karlsson raakte met zijn hand de tafel en liep daarbij een open wonde op. Ondanks verzorging moest hij met tranen in de ogen opgeven.

"Zoiets heb ik nog nooit gezien, er steekt een stukje bot uit de wonde"

De Sloveen Darko Jorgic en de Zweed Kristian Karlsson maakten er een spannende halve finale van op het EK tafeltennis in München. Maar halfweg de vijfde set (het stond 2-2 in sets) liep het helemaal fout voor Karlsson.

 

De Zweed probeerde een aanval in te zetten, maar bij zijn slag raakte hij met zijn hand de rand van de tafel. Karlsson liep daarbij een open wonde op. Hij werd minutenlang verzorgd en probeerde dan op te warmen, maar tevergeefs.

 

Hij moest opgeven en kon zijn tranen niet bedwingen. Hij viel zelfs in de armen van zijn tegenstander die hem probeerde te troosten. "Dit doet pijn, letterlijk en figuurlijk", zei Karlsson. "Ik speel agressief en soms wordt dat afgestraft."

 

"Ik heb mezelf gesneden en er steekt een stukje bot uit de wonde. Telkens je het bloed wegveegt, komt dat botje naar boven. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Met zo'n wonde kon ik mijn mijn racket niet goed vasthouden."

 

Karlsson had in München al het dubbelspel gewonnen aan de zijde van zijn landgenoot Falck. In het enkelspel moet hij zich troosten met brons. "Het is nog te vroeg om daaraan te denken. Ik had het gevoel dat ik in de vorm van mijn leven zat en dan zo moeten opgeven, dat doet echt pijn."

Karlsson kan zijn tranen niet bedwingen bij zijn opgave

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.