Ga naar de inhoud

Tom Dumoulin stopt per direct met koersen: "De tank is leeg"

 ma 15 augustus 2022 18:36
Tom Dumoulin stopt op zijn 31e met koersen.
Tom Dumoulin stopt op zijn 31e met koersen.

De Nederlander Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) gaat enkele maanden vroeger dan voorzien met wielerpensioen. "Ik wou nog één keer knallen op het WK in Australië", zegt Dumoulin. "Maar ik merk dat het niet meer lukt."

2 maanden geleden maakte Tom Dumoulin al bekend dat hij aan zijn laatste seizoen als profrenner bezig was.

 

De 31-jarige Nederlander wou in september nog één keer knallen op het WK tijdrijden in Australië.

 

"Maar ik merk dat het me nu simpelweg niet meer lukt. De tank is leeg, de benen voelen zwaar en de trainingen lukken niet zoals ik had gehoopt", zegt Dumoulin.

 

Dumoulin laste vorig jaar al eens een wielerpauze in en keerde toen succesvol terug met een Nederlandse tijdrittitel en zilver in de olympische tijdrit.

 

"Ik had de liefde voor de fiets teruggevonden. Maar sinds mijn harde val op training in september vorig jaar is er opnieuw iets geknakt. Ik moest de weg terug naar boven wéér onderbreken en wéér een teleurstelling verwerken. Het was de teleurstelling te veel."

Tom Dumoulin won in 2017 de Giro.
Tom Dumoulin won in 2017 de Giro.

"Nu genieten van andere dingen in mijn leven"

Dumoulin won in zijn carrière de Giro, de wereldtitel in het tijdrijden, 3 Tour-etappes, 4 Giro-etappes en 2 Vuelta-etappes.

 

"Ik kijk met ongelooflijk veel trots terug op mijn carrière. Ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet."

 

"Nu is het tijd om te genieten van andere dingen in mijn leven en er te zijn voor de mensen die mij dierbaar zijn."

 

"Grote dank aan mijn ploeg en iedereen die mij bij deze fantastische carrière heeft bijgestaan en heeft meegeleefd. En een speciale dank aan mijn vrouw, die er al die jaren voor mij is geweest.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.