Ga naar de inhoud

Tiesj Benoot komt zwaar ten val op training in Italië, breuken betekenen einde van zijn seizoen

Slecht nieuws voor Tiesj Benoot.

Tiesj Benoot is op stage in Italië zwaar ten val gekomen, mogelijk door een aanrijding. Hij bereidde in Livigno het tweede deel van het seizoen voor, maar door vastgestelde breuken zal hij Jumbo-Visma niet kunnen helpen in het najaar. Ook op het WK in Australië zal hij er niet bij zijn.

Tijdens een trainingstocht in Livigno is Tiesj Benoot zwaar ten val gekomen. De renner van Jumbo-Visma reed in een afdaling, door de hoge snelheid van zijn ongeval heeft de Gentenaar meerdere breuken opgelopen. Dat is bevestigd door de ploeg. Benoot ligt op dit moment in een Italiaans ziekenhuis. 

 

Het ongeval betekent een abrupt einde van zijn seizoen. Voor de rest van het jaar zal de Nederlandse formatie niet kunnen rekenen op de meesterknecht en ook voor het WK in Australië moet Benoot passen.

 

Benoot had een sterke Ronde van Frankrijk achter de rug in dienst van gele trui Jonas Vingegaard en groene trui Wout van Aert. Eind juli reed hij nog als derde over de finish in de Clasica. Benoot moest ook op het WK de rechterhand worden van Van Aert.