Ga naar de inhoud

Witte rook voor Lewandowski en co? Barça verkoopt nog eens 24,5% van Barça Studios

Alle manieren lijken momenteel goed om zaterdag geen mal figuur te slaan. Barcelona heeft de verkoop bekendgemaakt van nog eens 24,5 procent van zijn aandelen in Barça Studios. Dat verzekert volgens Spaanse media dat aanwinsten als Lewandowski en Raphinha geregistreerd kunnen worden. La Liga zou vrijdag de cijfertjes nog onderzoeken.

In zijn dringende zoektocht naar extra geld kondigde Barcelona op 1 augustus aan dat het 24,5 procent van zijn aandelen van Barça Studios had verkocht aan Socios.com voor 100 miljoen euro. 

 

Barça Studios is het productiehuis van de club dat audio- en videoproducties maakt.

 

Een dag voor de eerste competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano kondigt Barcelona aan dat het nog eens 24,5 procent van Barça Studios verkoopt. Opnieuw voor naar eigen zeggen 100 miljoen euro.

 

Dat extra geld zou volgens Spaanse media ervoor zorgen dat de club zijn nieuwe spelers zoals Lewandowski, Raphinha, Koundé, Kessié en Christensen zal kunnen registreren. Net op tijd dus.

 

Er waren geruchten dat spelers als Kessié en Christensen een clausule in hun contract hadden waarbij ze ervoor konden kiezen om Barcelona al weer te verlaten als ze niet voor de eerste competitiespeeldag geregistreerd waren.

 

Eerder verkocht Barcelona ook al 25 procent van zijn tv-rechten aan het Amerikaanse investeringsfonds Sixth Street voor naar schatting 600 miljoen euro.

 

Barcelona zou vrijdag alle documenten over de laatste verkoop van aandelen van Barça Studios doorgestuurd hebben naar La Liga. Daar worden de cijfers wel nog onderzocht.