Ga naar de inhoud

Tempobeul Filippo Ganna blijft Ineos Grenadiers trouw tot 2027

Filippo Ganna tijdens de tijdrit in de Tour dit jaar.

Tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna heeft zijn handtekening onder een nieuw contract gezet bij INEOS Grenadiers. De 26-jarige Italiaan heeft nu een overeenkomst tot eind 2027 bij de Britse WorldTour-formatie.

Filippo Ganna rijdt sinds 2019 voor Ineos en had nog een contract tot eind 2023. Naast 2 wereldtitels in het tijdrijden heeft Ganna ook een olympische titel in de ploegachtervolging op zijn palmares, net als 5 wereldtitels op de piste.

De Italiaan won 6 etappes in de Giro, 2 in Tirreno-Adriatico en 1 in Critérium du Dauphiné, UAE Tour en BinckBank Tour.

Ganna is opgetogen met zijn verlengd verblijf bij Ineos. "Het is opwindend om deel uit te maken van dit team, niet het minst door de manier waarop we doelstellingen benaderen en de hoeveelheid moeite die in onze ontwikkeling en uitrusting wordt gestoken", vertelt Ganna op de website van zijn werkgever.

 

"Alles is gebaseerd op het doel om ons sneller te laten gaan. Als er zoveel toewijding is van iedereen om je heen, dan wil je er gewoon voor gaan en alles geven."

 

"Er is nog genoeg om op te focussen voor de rest van dit seizoen en voor volgend jaar en het is zo belangrijk dat ik die steun achter me heb. Ik kijk er naar uit om meer van mijn carrière bij dit team door te brengen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.