Ga naar de inhoud

VIDEO: coach en directeur van Torino hebben slaande ruzie en vliegen elkaar in de haren

De gemoederen liepen hoog op het trainingskamp van Torino.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen lijkt bij Torino niet van een leien dakje te lopen. In een filmpje dat opgedoken is op sociale media is te zien hoe de coach en de technisch directeur van de Italiaanse eersteklasser slaande ruzie hebben.

De aanleiding voor het conflict tussen coach Ivan Juric en technisch directeur Davide Vagnati is niet bekend, maar mogelijk is Juric ontevreden over het transferbeleid van zijn club.

Torino zag deze zomer onder meer Ansaldi, Belotti, Brekalo, Bremer, Mandragora, Pjaca en Pobega vertrekken, stuk voor stuk vaste waarden in het vorige seizoen.

 

In de video, die - mogelijk door een speler - stiekem gefilmd werd op het trainingskamp van Torino, is te zien hoe Juric en Vagnati slaande ruzie hebben en van elkaar gescheiden moeten worden. "Ik heb er genoeg van! Je doet het met de ploeg die ik je geef, begrepen?", schreeuwt Vagnati Juric toe.

Ook is te horen hoe Vagnati op een bepaald moment brult: "Toon wat respect voor iemand die je altijd verdedigt bij die klootzak!" Volgens Italiaanse media is dat wellicht een verwijzing naar de eigenzinnige Torino-voorzitter Urbano Cairo.

 

(lees voort onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vagnati: "We hebben elkaar nadien omhelsd"

Sportief directeur Davide Vagnati heeft woensdagavond bij Sky Sport Italia nog gereageerd op de beelden van de discussie. "Het was niet fraai om te zien", gaf Vagnati toe.

 

"Zulke dingen gebeuren wanneer 2 mensen het beste voor hebben met een club. De coach wil zo snel mogelijk nieuwe spelers en de club en ik doen wat we kunnen in een moeilijke marktsituatie. De trainer zal de spelers krijgen die hij nodig heeft."

 

"Na de ruzie hebben we elkaar omhelsd. We hebben gezegd wat er gezegd moest worden. Wij zijn oprechte mensen die zeggen waar het op staat. Dankzij zulke discussies kunnen we weer met een schone lei beginnen om de dingen zo goed mogelijk aan te pakken. Het is een nieuwe start."

 

"We maken er iets positiefs van. We hebben allebei het beste voor met de club en ik begrijp de bekommernissen van de trainer, maar uiteindelijk willen we allebei hetzelfde."